Jegyzet

2021.01.11. 14:02

Alig használt

Szeretett autóm, garázsban állt, végig szervizelve, első, női tulajtól, nem dohányzó, füst- és koppanásmentes, patikaállapotban.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Néhány sztenderd megjegyzés, ami az autóhirdetések első mondatában szinte minden alkalommal ott szerepel. Persze, ha minden használt autó ilyen, akkor nem nagyon tudni, hogy hol vannak azok, amelyekkel üveghangon repesztenek százzal, kettesben, amelyek már voltak összetörve, okádják előttünk a füstöt, csühögnek, püfögnek és sikít az ékszíjuk, amikor kilőnek vele a zöldnél. Vagy amelyeket az úgynevezett horrorkaravánokkal szállítanak be Nyugat-Európából folyamatosan. A kilencvenes években ezerszám hordták be a szétnyüstölt 15–20 éves autókat, mert keletje volt, csak nyugati legyen. Aztán a szigorodó szabályozásoknak és az egyre elérhetőbb árú új autóknak köszönhetően ez visszaszorult, de egy ideje ismét reneszánszát éli. Üzletszerű, hogy a „kintről” behozott autókat lehonosítják, és alig használt, megkíméltként adják el nagy haszonnal, miközben fogalmuk sincs az előéletükről. Ahogy az is, hogy csak azért hozzák, hogy szétszedve, alkatrészként értékesítsék. Kérdés, ez mikor cseng majd le?

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!