jegyzet

2020.12.23. 19:01

Szívtelen

Egy bűncselekmény mindig rémes, megélni azt, hogy ellopták valaminket, feltörték az autónkat, betörtek a házunkban olyan trauma, amin nehéz túllépni.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Nem is feltétlenül az anyagiak miatt, hanem a tehetetlenség, a veszteség érzése, az, hogy egy vadidegen durván belegázolt a személyes életterünkbe nehezen emészthető.

De kevés olyan szívtelen (itt sorolhatnám a nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket) dolog létezik, mint – ahogy a kriminalisztika fogalmaz – a bűncselekményt felismerni és elhárítani képtelen emberek kirablása. Az unokázós csalások pont ebbe a kategóriába tartoznak, idős embereket taszítanak pánikrettegésbe, a hozzátartozójukért való elképesztő aggodalomba, hogy kicsalhassák a pénzüket. Még ilyenkor a szeretet ünnepének hetén is.

A vírushelyzet miatt kerülnünk kell idős hozzátartozóinkkal a személyes találkozást, de pont ezért még fontosabb, hogy szánjunk időt rájuk, hívjuk fel őket, beszéljünk velük! Közben pedig figyelmeztessük is őket, hogy legalább ezt a traumát ne kelljen átélniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!