jegyzet

2020.08.25. 11:35

Váratlan kiadás

A váratlan kiadás egy olyan varázskifejezés, amely mindenkiben megindít valamit, amely legtöbbször nem igazán kellemes érzés.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Mert általában azt jelenti, hogy a megszokottnál többet kell költenünk, amely jó esetben az anyagi tartalékunkat csappantja meg, rosszabb esetben nem tervezett hitelfelvétellel jár, legrosszabb esetben pedig egyszerűen nincs rá pénzünk.

A váratlan kiadásokra azért – lehetőség szerint – igyekszünk tartalékolni. Egy felmérés szerint évről évre nagyobb összeget neveznek meg az emberek az úgynevezett szükséges tartalék gyanánt. Tavaly egy budapesti család esetében ez csaknem 580 ezer forint volt. Egy vidéki több mint százezerrel kisebb összeget jelölt meg, amit a váratlan kiadásokra félretenne. A koronavírus-járvány okozta különleges helyzet még inkább felfelé srófolja ezt a pénzügyi ingerküszöböt, de úgy tűnik, vidéken ez is másképp van, jobb az alkalmazkodás esélye.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!