BOON - Jegyzet

2016.12.17. 21:49

Inkasszó karácsonyra

<em>Józsi eddig még minden adóját rendesen befizette. Nincs vállalkozása, sose igényelt vissza áfát. Ennek ellenére kétszer kapott már ellenőrzést és revíziót az adóhatóságtól.</em> Horváth Imre jegyzete.

Józsi eddig még minden adóját rendesen befizette. Nincs vállalkozása, sose igényelt vissza áfát. Ennek ellenére kétszer kapott már ellenőrzést és revíziót az adóhatóságtól. Horváth Imre jegyzete.

A napokban levelet kapott, fizetési felszólítás, adóhátralék, csekk. Következő nap pedig inkasszó fogadta a folyószámláján. A NAV leemelte a rajta lévő pénzt, amit a lakáshitel, telefonszámla, biztosítás havi beszedésére hagytak rajta. No meg azt is, amiből a karácsonyfát, ünnepi menühöz valókat és a kicsik ajándékát vették volna meg. Sőt mínuszösszeg is maradt. Hívta az ügyintézőt, aki megnyugtatta, minden az előírások szerint történt. Küldtek neki egyenlegértesítőt, ami kézbesítetlenül visszament, de így is kiértesítettnek veszik. Hatvan napja meg fizetési felszólítást az elektronikus fiókjára. Igaz, Józsi ilyet nem regisztrált, de ezt is kiértesítésnek veszik. A mostani levelet már nem is kellett volna kiküldeniük. Közben meg letelt a hatvan nap, úgyhogy következett az inkasszó.

Tehát minden megfelel az előírásoknak. Az előírások pedig nem azért születnek, hogy humánusak legyenek. Még karácsony előtt sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!