BOON - Jegyzet

2016.02.16. 13:19

Jobb volt minden

<em>A gimis fiú odébb rúgta matekkönyvet. Az algebra és a logaritmus jobbra és balra repült belőle, hogy aztán a lapok megpihenjenek</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

A gimis fiú odébb rúgta matekkönyvet. Az algebra és a logaritmus jobbra és balra repült belőle, hogy aztán a lapok megpihenjenek. Juhász-Léhi István jegyzete.„Haza ne gyere, amíg ki nem javítod ezt a hármast!” – mondta a zöld kockás pulcsis férfi halkan, de határozottan a gimis fiúnak. A srácnak eszében sem volt, hogy hármast kaphat, sőt! Kettesre számított, annyira hülye volt matekból. „Nem lehet mindenki jó matekból, valakinek filmeket és zenét is csinálni kell” – mondta az öregnek, akiben erre felment a pumpa.

Régen minden jobb volt… Ha én ezt mondtam volna annak idején…

– legyintett. „Az a gitár pedig kié, amit anyád szekrényébe dugtál?” – kérdezett vissza, ám választ nem várt. Rohant dolgozni.

A gimis fiú odébb rúgta matekkönyvet. Az algebra és a logaritmus jobbra és balra repült belőle, hogy aztán a lapok megpihenjenek. A könyvnek még mindig Neolux szaga volt, pedig hol volt már az év eleje, amikor úgy döntött: így fedi a könyveket, lefújva. Egy osztályfőnöki lett a jutalom, nem is értette, miért. „Minek rá a papír, úgyse használjuk jövőre! Kinyírjuk a fákat vele!” – üvöltötte a suli folyosóján. A szünetben megtervezte új zenekara, a Régen minden jobb volt-nak a plakátját, hazafelé pedig az első számot dúdolgatta: „A tanárok tanítsanak, a diákok tanuljanak, a buszvezetők vezessenek, a politikusok ku…janak…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!