BOON - Ceragem

2013.10.15. 15:39

A lakosság 80 %-ának gerincproblémái vannak

Egy megdöbbentő adat: hazánkban az óvodások 62 százalékának beteg a gerince. Ennél csak a középiskolások gerincállapota megdöbbentőbb: ott 80 %-os az arány…

Egy megdöbbentő adat: hazánkban az óvodások 62 százalékának beteg a gerince. Ennél csak a középiskolások gerincállapota megdöbbentőbb: ott 80 %-os az arány…

Az adatokat dr. Ferencz Máriától, az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosától tudjuk, aki szerint a sok ülés, a mozgásszegény életmód, a testtartás szempontjából kifogásolható bútorok és a nehéz iskolatáska mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy baj legyen a fiatalok gerincével. Ráadásul ott vannak a nagy csábítók: a televízió, a számítógép, mint az „ülő életmód” kitűnő konzerválói.

A lakosság 80 százaléka szenved élete során legalább egyszer derékfájdalomban, és a panaszok kétharmad részben visszatérnek. 2004-ben a derékfájás miatt kifizetett táppénz összege Magyarországon 14,2 milliárd forint volt. A gerinccel kapcsolatos fájdalmak, betegségek nem csak megkeserítik az életünket, és rontják az életminőségünket, hanem súlyosabb esetben keresőképtelenséghez, mozgásképtelenséghez is vezetnek.

De miért is annyira fontos, hogy ez a méltatlanul elhanyagolt „része” az embernek, amit gerincnek nevezünk, egészséges legyen? Miért nem szabad félvállról venni, ha a valakinek gerincferdülése van, hanyag a tartása vagy épp gyakran fáj a nyaka, dereka, „majd belyukad a háta közepe”?

„A gerinc az emberi lét leglényegesebb ismérve a tudat mellett”- mondja Dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója.

A gerinc az emberi test központja. 5 fő funkciója van:

- védi az agyból kiinduló gerincvelőt

- tartja a testet, rögzíti az izmokat és ínszalagokat, amelyek a fejhez, végtagokhoz, bordákhoz, szervekhez, és a medencéhez kapcsolódnak

- biztosítja testünk mozgását és más fiziológiai folyamatokat

- létrehozza a bioelektromos és biokémiai folyamatokat a test és az agy között

- segít megőrizni az egyenes, helyes tartást

A gerincünk a betegségeink és az egészségünk forrása is egyben.

A gerinc csigolyákból áll. A csigolyák közül párosával lépnek ki azok az ideggyökök, amelyeken keresztül az agyunk kommunikál a testünkkel. Ha a gerincet alkotó csigolyák kimozdulnak a helyükről – akár minimális mértékben is -, ezek az ideggyökök nyomás alá kerülnek, így a testben működési zavarok lépnek fel. Elkerülhetetlen az egészség elvesztése.

Az alábbi linkre kattintva megnézheti az emberi gerinc virtuális ábráját. A kurzort az egyes csigolyákra vezetve láthatja, hogy mely testrészek mely csigolyákhoz kapcsolódnak, s adott csigolyánál lévő rendellenesség milyen lehetséges tüneteket okozhat.

A CERAGEM által kifejlesztett egyedülálló technológiával létrehozott termo-akupresszúrás készülékek segítségével korra és nemre való tekintet nélkül, minden ember megőrizheti gerince és egészsége jó állapotát. Elkerülhetővé vállnak műtétek, csökkenthetőek a gyógyszer adagok.

És mindez a világ egyetlen gerinc-letapogató rendszerével egyénre szabottan.

Mi annyira biztosak vagyunk készülékeink hatékonyságában, hogy akár 3 hónapos ingyenes próbalehetőséget biztosítunk. Ezáltal minden kötelezettség nélkül bárki megértheti gépeink tulajdonságait és saját maga tapasztalhatja meg előnyeit.

Bővebb információért keressen bennünket személyesen vagy hívjon az alábbi telefonszámon!

Éljen az Ön családja is fájdalmak és betegségek nélkül!

CERAGEM Miskolc

3525 Miskolc, Palóczy u. 9/A

Tel.: 46/781-844

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!