Autó - Motor

2016.04.10. 14:22

Maximális pontszám a kategóriában

Eger - Immáron tizenegyedik alkalommal adott otthont Eger városa az Országos Rally Bajnokság szezonnyitójának. Technikás szakaszok és több tízezer néző tette igazi autósport ünneppé ezt a hétvégét.

Eger - Immáron tizenegyedik alkalommal adott otthont Eger városa az Országos Rally Bajnokság szezonnyitójának. Technikás szakaszok és több tízezer néző tette igazi autósport ünneppé ezt a hétvégét.

A rajtceremóniával vette kezdetét a verseny programja. A Dobó téren felállított pódiumhoz emberfalban érkeztek a párosok és nézők által tömött utcákban távoztak a ceremóniáról. Másnap kezdődött az igazi verseny a gyorsasági szakaszokon.

- Az volt az elképzelésünk, hogy rögtön egy jó alaptempót kell diktálni és a felkészülésünket is ennek szenteltük – tekintett vissza a miskolci Balogh János, a 3-as kategória bajnoki címvédője. - Mint az elmúlt versenyek mindegyikére, ide is egy kész taktikával érkeztünk. Ez elég hatékonynak bizonyult az első nap során. A mátrai pályákon, a rossz minőségű részeken tudtunk előnyt szerezni a kategóriánkban. Az abszolútban nagy volt a kérdőjel, hogy a friss technikákkal szemben hova lehetünk jók. A határozott kezdésünknek köszönhetően, az első napot előkelő helyen zártuk az R5-ös autók között. Hiba és kalandmentes kilométerek voltak mögöttünk.”

Az autó beállításainak köszönhetően a második napra kiírt szakaszok nem kedveztek Balogh Jánosnak, Holczer Dánielnek és az Evo IX-nek. A szűk erdei dobálós részek után a tempós széles pályákon nem teljesített úgy a kocsi, ahogy azt szerették volna.

- A második nap nagyon harcosra sikerült. Vasárnap már nem voltunk olyan gyorsak, mint ahogy azt szerettük volna – folytatta a pilóta. - Az autó beállításainknak köszönhetően volt egy tempó, amit már nem tudtunk fokozni. Ennek az volt a következménye, hogy abszolútban elkezdtünk visszacsúszni. Tudtuk hol vannak a korlátaink és ezt próbáltuk feszegetni, de nem szerettük volna túllépni, mert annak végzetes következményei lehettek volna. Próbáltunk állítani a kocsin, más fajta gumit is próbáltunk, kicsit harcosabban álltunk neki a második körnek, de jelentős javulást nem sikerült elérnünk.

A problémáktól függetlenül a csapat megtartotta vezető pozícióját a kategóriában. Az utolsó szakaszra is maradt még izgalom, hiszen a power stage plusz pontjaiért keményen a gázra kellett lépni.

- Nagy figyelmet szenteltünk az utolsó gyorsasági szakasznak. Szerettünk volna a lehető legtöbb ponttal hazatérni Egerből, hiszen az év elején a bajnokság szempontjából nagyon fontos ez az első lépcső – mondta Balogh János. - Végül, ha egy hajszállal is, de sikerült megnyerni a szakaszt a géposztályban, így a maximális pontszámot zsebelhettük be. A magyar értékelésben a hetedik helyet tudtuk elérni, ami egy jó eredménynek mondható ebben a kemény mezőnyben. A csapat nagyon jól működött, nem voltak komoly problémáink, mi pedig megpróbáltunk egyenletes teljesítményt nyújtani és szerintem elégedettek lehetünk az eredménnyel. Bízom benne, hogy a jó végén Miskolcon folytatni tudjuk ezt a jó szereplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!