Autó - Motor

2014.04.11. 12:45

Miskolc után, Cered előtt

A navigátort, Diebel Andrást kérdeztm a MIDEX Cered rallysprint előtt.

A navigátort, Diebel Andrást kérdeztm a MIDEX Cered rallysprint előtt.

Lovász Pál - Diebel András

Turán Motorosport SE

Subaru Impreza R4

Egy igazi túlélő versenyen vagy túl pilótáddal Lovász Palival. Mennyire tudtatok összedolgozni a három nap alatt? Hogy értékeled versenyzői szemmel a versenyt?

- A verseny előtt pár nappal egy teszten vettünk részt, ott beszéltük át először az elképzeléseinket.

A pályafelíráskor már látszott, hogy jól tudunk együtt dolgozni, a versenyen is már egyre nagyobb volt az összhang, azonban az összeszokáshoz még több időre van szükségünk, ezért is szeretnénk néhány teszt versenyen részt venni.

A pénteki prológ, hogy tetszett nektek és Subarunak?

- A Miskolci prológ mindig nagyon hangulatos, rengeteg a néző és ott nem igazán az idő számít, hanem a látvány és a jó hangulat. Azt hiszem ezzel nem volt baj.

Szombaton a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt szakaszt háromszor teljesítettétek. Miként is sikerült ez?

- A Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt gyorsasági szakasz volt az első közös gyorsaságink, ráadásul már az elsőn is szürkületben mentünk végig. Ettől függetlenül nagyon élveztük az éjszakai gyorsasági szakaszokat, és pár apróbb hibától eltekintve gond nélkül teljesítettük az egész versenyt.

Szinte még ki sem pihentétek a 20. Vredestein Miskolc Rallyt, máris a MIDEX Cereden ARK futamon találkozhatnak veletek és a Subaruval a szurkolók.

- A Ceredi versenyt egy tesztnek szánjuk, szükség van a sok közös versenykilométerre és az autóval is muszáj jobban összebarátkozni, több beállítást kipróbálni.

Négy 12 kilométeres gyors vár rátok. Cered - Zagyvaróna, Zagyvaróna - Cered szakaszok lesznek kétszer teljesítve. Mennyire nehéz ilyenkor a gumiválasztás?

- A gumiválasztás egy gyorsasági szakasz esetében nem jelent akadályt, azonban amikor 2-3 különböző szakaszt kell teljesíteni gumicsere lehetőség nélkül, akkor nehéz kiválasztani az optimális keveréket. Természetesen az esős idő újabb fejtörést tud okozni a gumiválasztásban.

Köszönjük Támogatóink segítségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!