Autó - Motor

2011.09.04. 11:47

Nem Úgy Sikerült ahogy szerettem volna

Máriapócs - Porkoláb Péter az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is rajthozállt  a multhéten megrendezett  Augusztus 26-27.ei  Drift országos bajnokság 4.futamán

Máriapócs - Porkoláb Péter az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is rajthozállt  a multhéten megrendezett  Augusztus 26-27.ei  Drift országos bajnokság 4.futamánAugusztus 26-27.én rendezték meg Máriapócson Éjszakai futam keretében a Hell Drift OB 4.futamát 23 nevezővel  Vágtak neki a versenyre akik közt több külföldi versenyző is részt vett a futamon.

A rendezőség 4 külső érintési pontot jelölt ki a pályán amellyel rákényszerítette a versenyzőket hogy minnél közelebb autózzanak a Palánkhoz maguk és a Nézők örömére. A nagy meleg próbára tette  a pilótákat mint a versenyautókat és nem utolsó sorban a nézők  sem panaszkodhattak hogy fáznak.

„Péter”

A Pénteki edzés folyamán sikerült  elég sok gumit Elfogyasztanom  és sikerült elég jó érintési pontokat csinálnom a pályán. Nem  lehetett túl sokat edzeni hiszen nagyon igénybe vette az autókat a nagy meleg, de még ott volt párat edzeni a szombati nap.

Szombat  11 kor érkeztünk a Rabócsi Ringre Ahol egy gyors Fejtágítás után (Versenyzői eligazítás) Hozzákezdtünk az edzésnek. Egy gyors versenyzői felvonulás után  Délután 5 től kezdődött a kvalifikáció ahol magam megérzésem szerint sikerült egy jót Qvaliznom ami meg is hozta az eredményét így a 2.helyre  kerültem. Nagyon örültem az eredménynek mert éreztem hogy nem mentem rossz kört de nemgondoltam volna hogy ezzel sikerül a 2.helyet megcsípnem.

A Top 16 ba Zalabai Zsolttal Vívtam első csatámat ahol így utólag visszagondolva elég rossz lett a gumiválasztásom. Bemelegítő körben spóroltam a gumival és magam elé engedtem Zsoltot . Én kezdtem elölhaladóként  ahol újrahívást ítéltek a Bírák hiszen Zsolt a bekezdésnél túl nagy távolságot hagyott. Amire csak a pálya végén kaptam Zászlójelzést így szépen lassan fogyott a gumi a kocsi alatt. Indítási hiba miatt Zsoltot indították előre így plussz egy kört autóztunk ahol kezdett bennem felmerülni az a kétség hogy elfog fogyni a gumim. Negyedik körre összeszedték magukat a pályabírók és sikerült rendesen elindítani minket ahol elölhaladóként sikerült nagy szögeket autóznom és 7-3 ra nyertem a csatát. Már kezdtem nagyon aggódni hogy hogy fogja kibírni a gumi hiszen nem mehettem le gumicserére .Sikerült Zsolt mögött szépen autóznom az utolsó kanyarig ahol szinte elengedett a gumi és egy erősebb palánkbeakadás után megforogtam ahol nagyon felment bennem a pumpa Hiszen 2nap alatt 2 félig beforgásom volt és többször súroltam a palánkot de egyszer sem akadtam bele. Közrejátszotta hibámba  az idegeskedés a gumi miatt és az a tény is nagyon idegesített hogy 3 kör helyett 5 öt autóztunk a pályabírók miatt.

Igy is a 9.helyen sikerült zárnom a hétvégét de a qvali után kicsit elökelöbb helyre szerettem volna kerülni. Köszönöm a támogatást a Szponzoroknak ,és a kitartást pedig ezen a meleg hétvégén a Szervizeseimnek és a szurkolóimnak! Legközelebb Jövöhét Hétvégén Láthattok Tökölön a Drift Ob 5.fordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!