Autó - Motor

2010.09.25. 08:29

A fekvőrendőr nem alszik - Népszabadság

<p>Világszerte beigazolódni látszik, hogy a forgalmas útszakaszokon kiépített, úgynevezett fekvőrendőrök nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A lassítókra ugyanis az új autók többsége felakad, hangos reccsenéssel tud áthajtani rajta és a megoldás miatt sokszor dugók alakulnak ki az egyébként csendes, nyugodt utcákban - olvasható a Népszabadság cikkében.</p>

A fekvőrendőrök emellett akadályozzák a buszokat, nem beszélve arról, hogy értékes perceket veszítenek a mentők, tűzoltók, rendőrök is az ilyen útszakaszokon. Magyarországon is egyre több helyen építik át a magas buckákat, ugyanis a legújabb ajánlások szerint maximum 6 centiméteres kiemelés az, amit még az alacsony építésű autók is elbírnak. Érdekes és egyben visszás tény viszont, hogy a forgalom lassítását célzó építmények a jogszabályok szerint nem akadályozhatják a megengedett sebességgel történő haladást - olvasható a lapban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!