Friss hírek

2010.01.12. 11:43

Töredékére csökkent a H1N1 vakcina iránti érdeklõdés a Dél-Dunántúlon

<p>Töredékére esett vissza a H1N1 elleni védõoltást igénylõk száma a Dél-Dunántúlon az ÁNTSZ által mûködtetett oltópontokon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Király Roland, az ÁNTSZ dél-dunántúli helyettes tisztifõorvosa.</p>


A szakember hozzátette: a legtöbben az ünnepek elõtti hetekben jelentkeztek védõoltásért - december elsõ hetében több mint 800-an, a hónap második hetében pedig 600-an. Ehhez képest január második hetében mindössze 37-en kértek oltást az oltópontokon.

Január 4-étõl már öt oltópont van Dél-Dunántúlon: a szekszárdi, mohácsi és siófoki kórházak mellett az ÁNTSZ Kaposváron és Pécsett tart fenn oltópontot, amelyekben jelentõsen csökkent az oltást igénylõk száma. Király Roland elmondta azt is, hogy a H1N1-járvány intenzitása három hete folyamatosan csökken Dél-Dunántúlon, jelenleg a járványküszöb harmadánál tart a megbetegedések aránya.

A helyettes tisztifõorvos aláhúzta: a járványnak második hulláma is várható, így még mindig nem késõ kérni az oltást. Dél-Dunántúlon az ÁNTSZ adatai alapján eddig az emberek 31 százaléka kapta meg az újinfluenza elleni védõoltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!