Helyi közélet

2015.01.10. 14:54

A hóra vasárnapig még várni kell

Miskolc - Az előrejelzések szerint csak vasárnap lehet újabb havazásra számítani megyénkben.

Miskolc - Az előrejelzések szerint csak vasárnap lehet újabb havazásra számítani megyénkben.

Kevés eső, kevés hó – ezt ígéri az előrejelzés a hétvégére, egészen pontosan vasárnapra. A hőmérséklet pedig 9 és 7 Celsius-fok körül várható.

A csütörtöki hóesés csak ízelítő volt a télből, kora délelőtt esett, majd estére a legtöbb helyen el is olvadt a párcentis csapadék. Ennek ellenére péntek reggel a miskolci városgazda 247 közmunkással takaríttatta a város megállóit, járdáit, gyalogosátkelőit. Illetve hat szórógép járta a várost hajnalban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta lapunkat pénteken, hogy megyeszerte derült az idő, ónos eső szerencsére nem esett. Az M3-as és M30-as, valamint a főutak burkolata sónedves volt, a mellékutak is. Pénteken nem volt fennakadás a közlekedésben, ettől függetlenül összesen közel 25 gép dolgozott pénteken is.

Több olvasónk is jelezte, illetve mi is tapasztaltuk, hogy egyes főutak tisztábbak, mások hókásásabbak. Először arra gondoltunk, hogy a városi, illetve az állami utak között van ilyen különbség, az utóbbi javára. Majd az egyik szakember elmondta: sokkal inkább a forgalom befolyásolja az utak tisztaságát, hiszen amelyiken többen járnak, ott jobban bedolgozódik a síktalanító.

A csütörtöki havazás kevés volt ahhoz, hogy Bánkúton síelni lehessen, így ott még egy kicsit várat magára az igazi síszezon. A Zemplén Kalandpark azonban hétvégén is várja a téli sport kedvelőit.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában