KÖNYVAJÁNLÓ

2019.08.13. 08:00

Határtalan képzelet

Mi történik a lánnyal, aki megölt egy farkast, hogy a családját megmentse az éhezéstől?

Zöldi Anikó

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Az olvasás népszerűsítés érdekében a jövőben igyekszünk érdekesebbnél érdekesebb könyveket bemutatni olvasóinknak. Ez alkalommal Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatát ajánljuk.

Az alkotás három kötetből áll, a műfaja fantasy-irodalom. Utazzunk el egy olyan világban, ahol létezik mágia és tündérek, egyedül a képzeletünk szabhat határt ennek a történetnek. Feyre életébe pillanthattunk bele, aki egy tizenkilenc éves lány és egy határ menti erdős részen él a családjával szegénységben. Feyre feladata ellátni a családját étellel, két lánytestvére van, akik nem segítenek neki, az apukája pedig sérült. Emiatt a főhősünkre hárult a legnehezebb feladat, életben tartani a családját. Szerencsére Feyre megbirkózik ezzel a feladattal, egy napon mégis bajba kerül, amikor megöl egy farkast, ám és nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, és a farkas meggyilkolásáért elégtételt követel. Így főhősünk elhagyja az eddig biztonságosnak hitt életét, hogy a fenevaddal együtt átkeljen a határon és a tündérek földjén élje le hátralévő életét. Hamar rádöbbenünk, hogy Feyre sorsa nem is annyira borzasztó, mivel a hét főúr egyikéhez került. A főurak uralják a tündérek országát, Tamlin, a lány fogva tartója pedig a Tavasz udvarának a főúra.

Élet vagy halál

Innen kezd egyre izgalmasabb lenni a történet. Megismerjük a tündéreket sújtó átkot, amit a tündérkirálynő, Amarantha küldött a Tavasz udvarára. A királynő elfoglalta a tündérek birodalmát, és minden főurat ő irányít. A Főhősünk a történet során beleszeret Tamlinba, ezért úgy dönt, hogy megmenti a tündéreket. Feyre azonban újra fogságba esik, és le kell győznie Amaranthát. A tündérkirálynő fogsága alatt megismerkedik a többi főúrral, és az Éjszaka udvarának uralkodója segít neki túlélni a próbatételeket. Feyrenek sikerül véghez vinnie a tervét, de ez az életébe kerül. Végül a főurak megmentik a lány életét és tündér lesz belőle. A történet azonban nem ér itt véget, Feyre életét továbbra is nyomon követhetjük. Megismerkedhetünk jobban az Éjszaka udvarának vezetőjével, Rhys-al, aki megmentette Feyret egy órási hibától.

A története magával ragadja az olvasót, egyre jobban megismerhetjük a tündérek birodalmát. Megtudhatjuk, milyen az, amikor a szeretett fél kifordul önmagából és ezáltal megkeseríti a szerelme életét. A barátok, bizalmasok cserben hagynak minket, és, amikor a segítség a legváratlanabb helyekről érkezik.

Sarah J. Maas egy olyan világba repít minket, aminek csak a képzeletünk szab határt. Aki ismeri az írónő munkásságát, tudja, hogy a legtöbb könyvében szerepel a mágia, a lehetetlen. A könyveiből a szerelem sosem marad el, és mindig megmenti a főhőst.

Ajánlom ezt a könyvet főleg azoknak, akik szeretnének kiszakadni a mindennapi stressz alól, és valami mást megtapasztalni. Ez a könyv tökéletesen alkalmas arra, hogy az olvasót kiragadja ebből és kikapcsoljon.


Eddig ezekről a könyvekről írtunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!