Tokaj hírei

2010.09.19. 08:26

Tokaj-Hegyalja, a Taktaköz és a Hernád-völgye turisztikai kínálata is jelen volt a budavári Bor- és Pezsgőfesztiválon

<p>A borászati szakmai legnevesebb rendezvényén a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület kínálata sem hiányozhatott, hiszen 2010. szeptember 8-12. között térségünk ajánlatai is elérhetőek voltak a Magyar Turizmus Zrt. információs standján.</p>

A programokat kereső vendégek szívesen forgatták a néhány hete megjelent, öt nyelven kiadott Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Turisztikai Információs Kalauzt, de elérhető volt a Tokaj-Hegyaljai Borút Egyesület több nyelven megjelenő Borok és Túrák információs anyaga. A borok kedvelői első kézből kaptak információt a fesztiválra összeállított őszi ajánlatainkról, a desztinációnk információs irodáitól induló borbusz és gasztrobusz járatokról, a Tokaj-Hegyaljai Borok Házában működő interaktív kiállításról, illetve a pincébe szervezett borkóstolókról, hiszen több napon keresztül információs szolgálatot teljesítettünk. Néhány látogató elégedetten számolt be a tavalyi borbuszos élményéről is.

A nyitónapon Magyarország idei Borkirálynője, Pfiffer Katalin is tiszteletét tette, hiszen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel hivatalosan is megnyitotta a fesztivált.

Szabadtéri rendezvényeknél az időjárás nagyon számít, sajnos az öt napból három volt esős, de az igazi borkedvelők ennek ellenére is jelen voltak. A fesztivál programjai, a szervezettség, a bővülő szolgáltatások működése, színvonala nagyon jó volt, a látogatóik és a kiállítók egyaránt elégedettek voltak. Idén tovább emelkedett a fesztiválra érkező külföldiek száma, lassan a magyar bor európai szerelmeseinek találkozóhelye lesz a budavári fesztivál. Jövőre a huszadik évfordulójához érkezik a fesztivál, desztinációnk is ott lesz aktuális ajánlataival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!