Helyi közélet

2015.10.12. 08:11

Iskolai költözés Kazincbarcikán: az egyik apuka egy traktort is hozott

Kazincbarcika - A szülők és a diákok is segítettek a Kazinczy Ferenc Tagiskola költöztetésében.

Kazincbarcika - A szülők és a diákok is segítettek a Kazinczy Ferenc Tagiskola költöztetésében.Nem volt kis feladat a kazincbarcikai Kazinczy Ferenc Tagiskola nyári költözése, de másfél hét elegendőnek bizonyult, hogy az intézmény dolgozói kiürítsék a felújításra váró épületet. Mint arról nemrég írtunk, az iskolában 520 milliós beruházás kezdődött el, amiből megtörténik az iskola épületének nagy mértékű felújítása, jelentős eszközbeszerzés és építenek egy tornacsarnokot is, ami a mindennapos testneveléshez és a köznevelési típusú sportiskolai foglalkozásokhoz nyújt majd nagy segítséget.

Együtt csinálták

Volt aki furcsállotta, hogy a költözés nem kis akciója nemcsak profikkal hanem a szülőkkel, tanárokkal együtt zajlott. Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes intézményvezető épp az összefogás erejét emelte ki az önkéntes akcióból. Mint mondta, július közepén dőlt el, hogy a Jókai Mór Szakközépiskola üres épületébe költözhetnek, ami felújításon esett át, és csupán 50 méterre található a Kazinczy Tagiskolától. Így az egész intézmény együtt mehetett át megfelelő körülmények közé. A költözés augusztusban történt, amikor a pedagógusok már dolgoztak, így Kazincbarcika minden férfi pedagógusa részt vett a bútorok pakolásában. (A város általános iskolái egy intézményhez tartoznak.)

Szabályosan, de jókedvűen

– Azt semmiféle jogszabály nem tiltja, hogy a pedagógusok munkaidőben részt vegyenek az iskola költöztetésében – mondta az intézményvezető. – Sőt, fontos, hogy ott legyenek, hiszen a saját eszközeikre, könyveikre ők tudnak a legjobban vigyázni. A tanároknak segítettek a karbantartók és a közfoglalkoztatásban résztvevők is. Kértük a szülőket és a diákokat is, hogy aki tud, vegyen részt a munkában. Ez azonban nem volt számukra kötelező, mindenki önszántából jött, és jó hangulatban folyt a munka. Az egyik szülő hozott egy traktort, ez saját ötlete volt, hogy még gyorsabban menjen a költözés. Egyébként a tűzoltóságtól béreltünk teherautót, szabályosan, pénzért – sorolja az intézményvezető, aki szerint mindez jelentős közösségerősítő megmozdulás is volt.

Hozzátette: tanév előtt két héttel az iskola honlapján, a Facebook-on és szórólapok segítségével tájékoztatták a szülőket és gyerekeket arról, hogy a tanév a Jókai épületében kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában