Korszerű lesz, és kap egy új tornacsarnokot is a kazincbarcikai iskola

Akt.:
Korszerű lesz, és kap egy új tornacsarnokot is a kazincbarcikai iskola
Kazincbarcika – Közel 520 millió forintból újul meg a kazincbarcikai Kazinczy Ferenc tagiskola.

Szeptember elején elkezdődött a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának felújítása és bővítése. A beruházásra az Európai Unió és a magyar állam közel 520 millió forintot biztosított a kedvezményezett, Kazincbarcika önkormányzata számára. A projektnyitó rendezvényt tegnap tartották a tagiskola aulájában. Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes intézményvezető elmondta, már most is hatalmas munka áll előttük, hiszen át kellett költöztetniük az iskolát egy másik épületbe.

Teljesen megújul

Az intézményvezető jelezte, a beruházás segítségével megtörténik a tagiskola teljes körű, komplex akadálymentesítése, a belső energetikai, villamossági, gépészeti, fűtési, légtechnikai berendezések és rendszerek korszerűsítése és egy új tornacsarnok felépítése. Ez utóbbi a mindennapos testneveléshez nyújt majd nagy segítséget. Lehetőség nyílik eszközbeszerzésre és az iskola bútorzatának részleges cseréjére is.

A kivitelezést végző FK Raszter Zrt. részéről Oláh Zoltán főmérnök tartott projektismertetést, majd projektbejárást. Többek között elmondta: a korszerűsítések megújuló energia hasznosításával történnek. A költségek csökkenését 20 darab napkollektor és 110 darab napelem biztosítja majd.

Klimon István, a kazincbarcikai önkormányzat alpolgármestere hozzátette: az új tornacsarnok nemcsak a diákok, de a városban élők sportolási igényeit is kielégíti majd.

– Hegyi Erika –

 
hirdetés


hirdet�s