A tehetséges diákok igazi felnőtt barátai

Vincze Szabolcs
Vincze Szabolcs - © Fotó: Ádám János
Budapest, Megyaszó – Hogyan lehet jól nevelni a tehetséges tanulókat? Erről szólt a konferencia.

Tehetségbarát Iskola Konferenciát rendeztek a közelmúltban Budapesten, a Benczúr Hotelben. A tanácskozáson plenáris üléseken és pódiumbeszélgetéseken vehettek részt a szakemberek. A rendezvényre az országból négy iskola vezetője kapott meghívást: Vincze Szabolcs (Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola), Bódi Csilla (Bajza utcai általános iskola Budapest), Józsa Tamás (Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr) és Takácsné Elek Borbála (Premontrei Iskolaközpont, Gödöllő).

A pódiumbeszélgetésen a tehetséges tanulókról folyt az értekezés több oldalról megközelítve a témát. Minden intézményvezető a saját szemszögéből és tapasztalatából beszélt. Nagyon érdekes és izgalmas beszélgetés volt, amit 250 érdeklődő hallgatott végig, akik többnyire iskolai tehetségpontokból érkeztek.

Több oldalról

A rendezvényen részt vett több, a tehetséggondozásban tevékenykedő neves személyiség: dr. Polonkai Mária és dr. Balogh László pszichológusok, akik a tehetséggondozás területén országosan elismert szakemberek. Dr. Polonkai Mária több, a témával kapcsolatos, könyv szerzője.

A Szerencsi Tankerületi Központot ezen a rendezvényen, Vincze Szabolcs, a megyaszói iskola igazgatója képviselte, mint a pódiumbeszélgetés meghívott vendége.

„Az intézmény minden anyagi, és szakmai támogatást megkap a Szerencsi Tankerületi Központtól, a tehetséggondozó munka megvalósítása érdekében. A konferencia hasznos és fontos szakmai tapasztalatot nyújtott a résztvevők számára” – fogalmazott Vincze Szabolcs.

ÉMSzerencs.
BOON.HU


hirdetés