Szendrő hírei

2010.12.09. 10:41

Árad a Bódva, Szendrőnél már védekeznek

<p>Szendrő - Három lakóingatlant már körbefogott az áradó Bódva folyó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn. A védekezés megkezdődött, de a közelgő árvíz mellett a Rakacai víztározó megemelkedett vízszintjét is csökkenteni kell. A vízleeresztés tovább duzzasztja majd a folyót.</p>

A víz egyelőre három lakóingatlant veszélyeztet, a délelőtt folyamán a bejutást igyekeznek megoldani az elöntött portákra. Már kértek szivattyút is, ezek beszerzése még folyik.

Szaniszló János, a település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: az előrejelzés szerint péntekig még körülbelül 20 centiméterrel emelkedik a folyó szintje, ami az eddiginél jóval komolyabb gondokat is okozhat. Mindezeken túl a Szendrő fölött levő Rakacai víztározó szintje is 70 centiméterrel emelkedett, így azt le kell majd ereszteni. A vizet levezető rendszer a település előtt csatlakozik a folyóba, így várhatóan az is megemeli majd az egyébként is áradó Bódva vízszintjét - közölte a polgármester.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!