Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 15:21

Nem tudjuk az utcát használni – panaszolják az újfehértói Tűzér utca lakói

Újfehértó - Négy ház van a Tűzér utcában Újfehértó déli részén. Amikor az utca végén lakó panaszosokat kerestük, Szabó Sándor meg is kérdezte – ugye nem tudtak autóval bejönni?

Újfehértó - Négy ház van a Tűzér utcában Újfehértó déli részén. Amikor az utca végén lakó panaszosokat kerestük, Szabó Sándor meg is kérdezte – ugye nem tudtak autóval bejönni?A bokáig érő latyakban hol itt, hol ott lábalunk, miközben a Debreceni utcával párhuzamos porták mögött, a 4-es főút felé eső szakaszon már kisebb tavakat alkot a belvíz. Szabó Sándor mutatja, hol van a csatorna fedele, itt kellene elfolyni a Debreceni utca felől érkező víznek, meg az esőnek, de a sűrű növényzet elzárja a markológéppel kapart kis árkot.

Édesanyámmal ketten lakunk az utolsó házban, vízért úgy kell mennem a szomszédhoz, naponta megyek a boltba, gyógyszerért, de ezen az úton, amikor pár napig esik, nem lehet elmenni. A kukásautó nem jön ide, ha felviszem a kukát, ellopják az edényt. Az orvos sem tud édesanyámhoz bejönni, és a betegszállító is megtorpant a látványtól.

Rengeteg pénzből csináltak itt csatornákat, az utak meg járhatatlanok. Miért fizetjük – mert időben fizetjük – a közüzemi díjakat, ha cserébe járhatatlan utakat kapunk. Amikor végig megyek csupa sár vagyok, az emberek előtt hogy tudok így megjelenni. Amíg nyitott csatorna volt nem volt ilyen sár, amióta zárt csatorna van így kell élnünk.

Volt egy ígéret, ha rendbe rakják a csatornát, leaszfaltozzák az utat. Nagy Sándor polgármester a válasz előtt bekéri a kivitelezési dokumentumokat. Alaposan átnézte, majd így válaszolt: a Tűzér utcán egy zárt csapadékelvezető rendszer valósult meg, itt az úttal kapcsolatban a pályázat semmilyen előirányzattal nem rendelkezett, azaz aszfaltozás tervben sem volt. A Debreceni útnál volt egy rövid szakasz, amire vonatkozott aszfaltozás, de a többire nem volt ilyen vállalás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!