Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.11. 15:47

Besis diák képviseli Magyarországot a nemzetközi konferencián

Kisvárda - Február 7-én rendezték meg az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának hazai válogató versenyét. A diákoknak saját kutatási eredményeiket kellett bemutatni az ELTE Anyagfizikai Tanszékén, szakmai zsűri előtt.

Kisvárda - Február 7-én rendezték meg az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának hazai válogató versenyét. A diákoknak saját kutatási eredményeiket kellett bemutatni az ELTE Anyagfizikai Tanszékén, szakmai zsűri előtt. A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumot a tornyospálcai Kovács Dominika 11. e osztályos diák képviselte – ő is tagja annak a háromfős csapatnak, melynek tagjai komoly kísérletező munkát végeznek a Debreceni Egyetem és a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium támogatásával, és amelyről korábban már hírt adtunk.

Kovács Dominika kísérletsorozatában a nehézfémek csíranövények növekedésére gyakorolt hatása mellett a fehérjeszintézisben bekövetkező változásokat és a szövettani elváltozásokat is vizsgálta. A versenyszabályzatnak megfelelően magyarul és angolul is bemutatta eredményeit, kitartó munkája pedig meghozta gyümölcsét, ugyanis az április 15–22. között, Indonéziában megrendezendő „International Conference of Young Scientists, ICYS” konferencián a környezettudományi szekcióban ő képviseli hazánkat. Felkészítését továbbra is Koncz Gábor és Tóth Szilvia segíti, akik bíznak abban, hogy Dominika a nemzetközi mezőnyben is megállja helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!