Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.19. 16:07

Településfejlesztés pályázati pénzből Kisvárdán

Kisvárda - Ez év augusztusára fejeződik be Kisvárdán, az Európai Forrásból a városközpont funkcióbővítése. A munkálatokhoz mintegy 770 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. A teljes beruházás összege több mint egymilliárd egyszázmillió forint.

Kisvárda - Ez év augusztusára fejeződik be Kisvárdán, az Európai Forrásból a városközpont funkcióbővítése. A munkálatokhoz mintegy 770 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. A teljes beruházás összege több mint egymilliárd egyszázmillió forint.A sétálóutca, a parkolók, a könyvtár munkálataival már elkészültek e kivitelezők. Néhány apróbb hiánypótló munka végzése van még hátra, melyeknek elvégzése az időjárás függvénye.

Folyamatos a munkavégzés a szakemberek részéről a Polgármester Hivatal melletti konferencia központ kivitelezésén, melynek nettó költsége több mint 191 millió forint. Az év első napjaiban kezdték meg az 1983 februárjában átadott, a SZÁÉV által kivitelezett Városi Tanács új épületét, mely jellegtelen formájával magán viselte a korszak bélyegét. Különösen feltűnő a színvonalbeli ellentét a vele szemközt lévő polgári korszakbeli épületekkel összehasonlítva. Polgármesteri Hivatal teljes felújítása, átalakítása, bővítése, tetőterének kialakítása és beépítése, homlokzatának rekonstrukciója. A kivitelező /a nyíregyházi Nyír–Komplett Kft/ közel 300 milliós költséggel végzi el a városképbe beillő rekonstrukciós munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!