Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.28. 11:31

Emléklapok, emléktárgyak a világháborúkból

Tiszadada - „A magyar nép zivataros századaiból” címet viseli az a kiállítás, amelyet január 29-én, kedden 15 órakor nyitnak meg Tiszadadán a tájházban. A hadtörténeti tárlatot Papp János magángyűjtő anyagából állították össze. A gazdag kiállítási gyűjteményben I. és II. világháborús leszerelési emléklapokat, hadifogoly munkákat és uralkodók arcképével ellátott porcelán emléktárgyakat is lehet majd látni.

Tiszadada - „A magyar nép zivataros századaiból” címet viseli az a kiállítás, amelyet január 29-én, kedden 15 órakor nyitnak meg Tiszadadán a tájházban. A hadtörténeti tárlatot Papp János magángyűjtő anyagából állították össze. A gazdag kiállítási gyűjteményben I. és II. világháborús leszerelési emléklapokat, hadifogoly munkákat és uralkodók arcképével ellátott porcelán emléktárgyakat is lehet majd látni. A kollekció az I., valamint a II. világháború szinte összes fegyvernemének leszerelési emléklapjait tartalmazza, melyet korabeli kitüntetések, díszelgő kardok, fotók, s egy korhű fényképészeti műterem tesz teljessé. Egykor, az előre nyomtatott, színes emléklapokra, már csak a katona fotóját kellett ráragasztani, s évtizedekig díszíthette az otthon falát az emléklap, melyen a császárok és királyok vigyázó tekintete alatt hol lóháton, hol ágyú mellett mosolyog a család katona fia. A kiállítás Tiszadada község és hazánk azon lakosai előtt kíván tisztelegni, akik a szörnyű időkben hősiesen harcoltak a hazáért – tájékoztatta portálunkat ifj. Kovács Géza közművelődés vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!