Szabolcs-Szatmár-Bereg

2009.01.12. 14:59

Fazékkal futamította meg a késes rablót Ibrányban

<p>Ibrány - Szombaton délben egy 84 éves ibrányi néni házába ment be ismeretlen férfi. <dia width="960" height="800" alt="Fazékkal futamította meg a késes rablót Ibrányban 2008.01.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Faz_kkal_futam_totta_meg_a_k_ses_rabl_t_Ibr/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Fazékkal futamította meg a késes rablót Ibrányban 2008.01.12." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/36130/faz--kkal-futam--totta-meg-a-k--ses-rabl--t-ibr--nyban" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

14:58: A rablót megfutamító 60 éves nő nem kívánt nyilatkozni, és a városban is csak most hallottak a történtekről. A közeli virágüzletben a vevők megdöbbentek, hogy fényes nappal hogy mert valaki szinte a belvárosban ilyen durva módon rátámadni egy idős asszonyra.

F-ék a sértett közelében laknak, az asszony volt otthon, amikor a támadót megfutamították, tőle tudtunk meg részleteket.

A szomszédban lakó 60 éves nő átment segíteni a 84 éves sértettnek. Az udvaron befagyott csirke itatónak használt lábassal indult a ház felé, hogy vizet öntsön bele és ott találta az ismeretlen férfit, amint a földön fekvő néni nyakához kést szorít. Nem mérlegelte, hogy mi lehet a következmény, a jéggel teli lábassal ellátta a férfi baját, majd amikor az már menekülni akart, megpróbálta elkapni, ekkor maradt nála a leszakadt nyaklánc. A rendőröket F-né hívta ki, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, és szerencsére pontos személyleírást adtak róla, így hamar kattant a bilincs az 50 éves férfi kezén.

A rendőrség őrizetbe vette, esetleges előzetes letartóztatásáról a bíróság dönt.

10:26: Szombaton délben egy 84 éves ibrányi néni házába ment be ismeretlen férfi. Az elkövető a földre nyomta az idős asszonyt, majd a nyakához kést szorítva pénzt követelt. Az ekkor belépő szomszédasszony rákiabált a férfira, aki a kést eldobva menekülni próbált. A 60 éves nő egy fazékkal kezdte csépelni, a tettes végül félrelökte és elszaladt. Az Ibrányi Rendőrőrs a forrónyomos üldözés során nem messze elfogta a feltételezett tettest. Az 50 éves helybeli lakost rablás kísérletének megalapozott gyanújával őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását - tudtuk meg Fülöp Gergely rendőr századostól.

Helyi hírek
Bűnügyi hírek

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!