Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.03. 16:51

Alkalmazkodjon mindenki az InterCity-hez?

<p>Nyíregyháza - Kaptunk nemrégiben egy olvasói telefont a személyvonatok és az InterCity-k viszonyáról. Olvasónk elpanaszolta, hogy a pontosan érkező személyvonatokat - ez esetben a Záhony felől 13:23 -ra Nyíregyházára érkező személyvonatot - rendszeresen feltartják azért, hogy a Nyíregyházáról induló InterCity-ket kiengedjék.</p>

A személyvonat ilyenkor a nyíregyházi felüljárónál kénytelen vesztegelni, amíg bevárja, a kiinduló InterCity-t. Ezek a várakozások általában 10-15 perces késést okoznak, amely hatására a munkahelyükre igyekező dolgozók nem érik el a buszos csatlakozásukat. Így kénytelenek taxival, vagy egyéb módon eljutni a munkahelyükig. A panaszos telefonálónk hozzátette, hogy a magas bérletárak mellett nem engedheti meg mindenki magának azt a luxust, hogy a vonat mellett, még taxival kelljen utazni.

A MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatóságával felvéve a kapcsolatot, az alábbi válaszlevelet kaptuk:

„A fent említett 6203 számú személyszállító vonat Nyíregyházára 13:23-kor érkezik, a 652-1 számú InterCity vonat Miskolc felé pedig, 13:26-kor indul. Mivel a két vonat vágányútja metszi egymást, előfordulhat, hogy a gyorsvonat késése esetén az InterCity vonatot indítják előbb.

A MÁV-START Zrt. a felvetett problémát már vizsgálat alá helyezte, és a 2008. december 14 -én hatályba lépő 2008/2009-es menetrendhez igazodó technológiai készítés kapcsán, a Nyíregyháza Személyszolgáltatási Szolgáltatás Központot felkérte, hogy a személyszállító vonatoknak olyan vágányokat jelöljenek ki, hogy azok egyidejűleg be- illetve kijárathatók legyenek, így az esetlegesen felmerülő problémák megszüntethetővé váljanak.”

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!