Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.18. 06:47

A penge hossza

<p>Az emberek többségének a gyilkosokból, tolvajokból, szélhámosokból és szélsőségekből van elege, meg abból, ahogy ezt a vágyat a politika színterén kezelik. <STRONG>Nyéki Zsolt jegyzete</STRONG></p>

A Magyar Gárda alapítói és ellenzői egyaránt készek az uniós ítélőszékig is elmenni, de önámítás lenne azt hinni, hogy Strassbourg megoldja a magyar társadalomban feszülő gondokat. Itthon már megint fecseg a felszín, a mély hallgatása viszont egyre nyomasztóbb, avagy tüneti kezelésekkel országos bajokat sem lehet orvosolni.
A gárda megosztja a társadalmat, ami annyit jelent, hogy vannak, akik elutasítják, s vannak, akik nem - így működik egy demokrácia, a gond az, hogy a mérleg nyelvét jó irányba elbillentő értékrend nem egyetemleges ma Magyarországon. A nyugodt élet feltétele, hogy aki jó példával elől járva dolgozik, jövedelméből fizeti az adót, becsülettel neveli a gyermekeit, tiszteli a másét, akkor ugyanezt elvárhatja a szomszédjától is. Mindegy, ki az. Azt is elvárhatja, hogy ha mégsem így van, akkor a törvény erejével védik meg, ha a saját házában támadnak rá, s ne kelljen azt néznie, hogy a támadó kiféle, miféle, s hogy a kezében hat vagy kilenc centiméteres pengéjű kés van, hogy arányos legyen a védekezése.
Az emberek többségének a gyilkosokból, tolvajokból, szélhámosokból és szélsőségekből van elege, meg abból, ahogy ezt a vágyat a politika színterén kezelik.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!