Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.28. 10:50

Szivárgó gáz, égő villanyóra, közlekedési baleset

<p>Nyíregyháza, Gávavencsellő, Berkesz - Nem aludtak túl sokat az éjszaka a tűzoltók, egymást érték a bejelentések, Nyíregyháza, Gávavencsellő és Berkesz volt a riasztási hely.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Szivárgó gáz, égő villanyóra, közlekedési baleset 2008.11.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sziv_rg__g_z___g__337__villany_ra__k_zleked/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szivárgó gáz, égő villanyóra, közlekedési baleset 2008.11.28." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/video/34036/sziv--rg---g--z----g---villany--ra--k--zleked--si-baleset"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Három gyermeket vittek a nyíregyházi kórházba a megyeszékhely déli részéről gázmérgezés gyanújával. A Százados utcában egy családi házban valamiért 23 óra után akartak aludni térni, és ez mentette meg őket. Valaki felfigyelt arra, hogy a kicsik rosszul vannak, erősen fáj a fejük.

Miután kiszellőztettek, a tűzoltók biztosítása mellett egy gázszerelő nézte át a fűtési rendszert és egy falikazán közelében mérte a veszélyes sűrűségű szénmonoxidot.

A rendszert nappal tudják pontosan kijavítani, addig lokalizálták a készüléket. A vizsgálatokba a katasztrófavédelem egyik egysége is bekapcsolódott. A rendőrség is felvette az adatokat a csaknem tragédiát okozó üzemzavar miatt.

Gávavencsellőn egy családi ház volt veszélyben. Egy időben indult a kárhelyre Ibrány és Nyíregyháza egy egy járműfecskendővel. A közelebbről rajtoló ibrányiak a lángoló villanyóra tüzét elfojtották, így az nem tudott a házra átterjedni. Személyi sérülés nem történt.

Hajnali 5 óra körül érkezett jelzés közlekedési balesetről. A 4-es főúton Berkesz közelében egy kisbusz egy személygépkocsi és egy kamion ütközött, személyi sérülésről nincs információ, de a körülmények arra utalnak, hogy a főutat esetleg teljes szélességében le kell zárni a műszaki mentés idejére. Ide is kaptak a nyíregyházi tűzoltók riasztást.

 

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!