Sport

2018.09.30. 11:17

Új névadó főszponzor érkezett a miskolci röpisekhez

Miskolc - Helyi játékosokra építve ütőképes női csapat kialakítására törekszenek a diósgyőriek.

Miskolc - Helyi játékosokra építve ütőképes női csapat kialakítására törekszenek a diósgyőriek.

Új támogató csatlakozik a DVTK népes családjához – erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt Miskolcon. A piros-fehérek másfél évvel ezelőtt karolták fel ismét a röplabdát, amely a hatvanas években szűnt meg a klubnál.

Nagy út előtt

Női csapatuk már bejutott az NB I-be, azóta pedig a miskolci sportolókra építve ütőképes gárda kialakításán fáradoznak a klubnál. A további fejlődésük érdekében keresték lehetséges városi támogatóikat és örömükre szolgált, hogy máris sikerrel jártak. Ennek jegyében a második vonalat jelentő sorozaton DVTK Fux néven szerepelnek, a megállapodás hozzásegíti az együttest ahhoz, hogy versenyeztetése zavarmentes legyen.

A diósgyőriek pillanatnyi célja az, hogy kiharcolják a középmezőnybeli tagságot, jövőre pedig – ha minden a terveiknek megfelelően alakul – már megcélozzák az extraligás tagságot is. A sportvezetők hangsúlyozták, hogy nagy út áll előttük, a kihívástól azonban nem félnek, helytállásukhoz adottak a feltételek.

Lapunk kérdésére, hogy a szponzori megállapodás mögé mekkora összegű forrást „rendeltek”, elhangzott: havi bontásban sok milliós összegről van szó, a pénz pedig jelentős részt hasít ki a költségvetésükből.

- KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!