Sport

2018.06.25. 17:53

Új vitorlás sportdíjat alapítottak régiónkban

Hejőkeresztúr - Első alkalommal a július 6–8-ra meghirdetett versenyen adják majd át.

Hejőkeresztúr - Első alkalommal a július 6–8-ra meghirdetett versenyen adják majd át.

Az Expert-Fps Vitorlás Kupa alapítói az idén nemcsak a már kibővült (kalóz, finn, sikló) kategóriákkal induló hejőkeresztúri versennyel lepik meg a vitorlázás szerelmeseit. Díjat is alapítottak, amelyet első alkalommal a július 6–8-ra meghirdetett versenyen adnak át. Az alapítók nevében dr. Hajdú László, az Expert cégcsoport vezetője elmondta: a díj évi odaítélését határozták el, a vitorlázás népszerűsítése, a sportág fellendítése érdekében. A díj regionális, a kelet-magyarországi kötődés előfeltétele az odaítélésének. Megkaphatja szervezet vagy magánszemély és sportoló közösség is.

Jelöltek lehetnek

– Azokat kívánjuk díjazni, akik például sikereikkel öregbítik a sportág hírnevét, de edző, instruktor, sportvezető kiemelkedő teljesítménye, vagy a támogatóként betöltött szerep is lehet alapja a jelölésnek, sőt, azok az újságírók, akik kommunikációs aktivitásukkal hozzásegítik a sportágat népszerűsége fokozásához, szintén lehetnek jelöltek – összegezte dr. Hajdú László.

A díjat minden évben egy, az alapítók képviselőiből és sportújságírókból álló grémium ítéli oda. A jelölteket e csapat állítja fel, de lehetőség van mások jelölésére is a verseny Facebook-felületén.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!