Sport

2018.05.08. 17:53

ÓAM-Ózdi KC: Sorsdöntő meccs előtt

Mezőkövesd, Ózd - Szombaton Mezőkövesden a bajnoki címért játszik az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági együttese.

Mezőkövesd, Ózd - Szombaton Mezőkövesden a bajnoki címért játszik az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági együttese.

Az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági fiúkézilabda-csapata kiválóan szerepelt a mögöttünk hagyott bajnoki szezonban. A csapat végső helyezése azonban még nem ismert, csak az utolsó fordulóban dől el, hogy bajnokként vagy ezüstérmesként zárják a II. osztály küzdelmeit. A zárófellépés előtt a nyíregyházi és az ózdi gárda egyformán 40 ponttal áll a táblázat élén, a két fél egymás elleni eredménye pedig a szabolcsiaknak kedvez. Ha viszont a borsodiak ponttal vagy pontokkal zárják a szombati mezőkövesdi mérkőzést, akkor megszerzik a bajnoki aranyérmet. Az elmúlt tíz évben a helyi kézilabda-utánpótlásban ilyenre nem volt példa.

– Nemes ellenfél a Mezőkövesd, nagyon nehéz meccsre számítunk – jelentette ki Szakál Dániel, az ÓAM-Ózdi KC ifiedzője. – A héten a srácok közül többen érettségiznek, fontos iskolai kötelezettségnek tesznek eleget, de igyekszünk úgy megszervezni a munkát, hogy a mindent eldöntő találkozóra maximálisan fel tudjunk készülni. A kövesdieknek sem lesz tét nélküli az egymás elleni csata, hiszen nekik a bronzérem múlhat egy esetleges pontszerzésen. Ősszel itthon hét góllal győztünk, de mindvégig szoros volt a meccs, csak a végén hízott meg a különbség. Bízom benne, hogy idegenben is nyerni tudunk. A fiúk sokat tettek azért, hogy megteremtsék maguknak az esélyt, ezzel pedig most szeretnénk élni.

Győzni mennek

Az ÓAM-Ózdi KC az eddig lejátszott huszonegy mérkőzésből húszat megnyert, csupán a nagy rivális Nyíregyháza vendégeként maradt alul. A szabolcsiak két ponttal többet vesztettek, az ózdiaknak ezért akár már egy döntetlen is elég lenne az aranyéremhez.

– Ez így van, de nyerni megyünk szombaton Kövesdre – tette hozzá Farkas Bence, az együttes egyik kulcsjátékosa. – Tudjuk, hogy nehéz lesz, jó csapat az ellenfelünk, és biztos, hogy kemény csatára késztetnek majd minket. Tényleg emlékezetes szezon van a hátunk mögött, a sikerek igazi csapattá kovácsoltak bennünket. Jelen helyzetben nagyon csalódottak lennénk, ha nem jönne össze a bajnoki cím. Erre azonban gondolni sem szeretnénk. Remélem, sok szülő és szurkoló elkísér majd minket Mezőkövesdre, a szombaton délután fél négykor kezdődő mérkőzésre.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!