Sport

2018.02.13. 13:09

Egyet nyert csupán a Diósgyőr idegenben

Miskolc, Szeged - Szegeden játszott szombaton a DVTK a férfi asztalitenisz ­Szuperligában.

Miskolc, Szeged - Szegeden játszott szombaton a DVTK a férfi asztalitenisz ­Szuperligában.

Vidéken próbált szerencsét a DVTK első csapata az asztalitenisz legmagasabb osztályában. A házigazda szegedieknél a többszörös magyar bajnok Vitsek Iván mellett Németh János és a fiatal Timafalvi Gergő, míg a diósgyőrieknél Széll Zsolt, Molnár István és a lett válogatott, Arturs Reinholds szerepelt.

Páros, vezetés

A párosban Vitsek-Németh duó kezdett a Széll-Molnár egység ellen. A vendégek irányítottak, Vitsek bravúrpoénokat hozott, de a fiatal Molnár fantasztikus dolgokat csinált kritikus állásoknál. Ezeknek is köszönhetően 3-1-re nyert a DVTK (4:11, 11:9, 11:13, 10:12) a házigazdák ellen, s így 0-1-re vezettek. A Vitsek-Széll meccsen a két régi motoros látványos meccset játszott, a hazai játékos ezúttal jobb volt (3-1), egyenlített a Floratom AC Probart I. Timafalvi Molnár ellen kezdett, meglepetésre magabiztos hazai győzelem született (3-0), amivel 2-1-re alakult a csata. Ezután Németh, valamint Reinholds következett, esélye sem volt a vendég pinpongosnak, sima három szettben kapott ki (3-0, 3-1).

Magabiztosan hozta

A Vitsek-Molnár találkozón a fiatal miskolci jó taktikát játszott, de a végén kijött a rutin, 3-2-re nyert a hazaiak asztaliteniszezője, ezzel 4-1 a vendéglátóknak. A Németh-Széll összecsapáson nem volt ­sansza a DVTK-s játékosnak, előbbi magabiztosan hozta az ütközetet 3-0-ra, s így már 5-1 volt az eredmény. A Timafalvi-Reinholds meccsen a felvonások végén nem volt szerencséje a diósgyőriek lett légiósának, mindhárom menetet 9-re bukta el, a mérkőzést 3-0-ra, míg csapata 6-1-re kapott ki.

- ÉM-MI -


A tények

Floratom AC Probart I. – DVTK I. 6-1

Győzött: a Széll-Molnár páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!