Sport

2016.11.14. 14:06

Gercsák Szabina megvédte Eb-címét

Miskolc, Tel-Aviv - Miskolci aranyérem született az U23-as cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.

Miskolc, Tel-Aviv - Miskolci aranyérem született az U23-as cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.

A viadalnak Izrael második legnagyobb városa, a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Aviv adott otthont. A nők 70 kilós súlycsoportjában lépett tatamira szombaton a magyar színeket képviselő Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club tagja, aki először montenegrói, majd olasz, aztán brit és végül görög ellenfelét legyőzve került a fináléba.

Wazarival nyert

Az aranycsatában az ugyancsak brit Katie Jemima Yeats-Brownt kapta Flórusz János tanítványa, aki riválisát wazarit érő dobással verte, ezzel a felnőtt Eb-n kiharcolt harmadik helye után ebben a korosztályban megvédte kontinensbajnoki címét.

– Elégedett vagyok önmagammal – mondta lapunknak hazaérkezése után Gercsák Szabina. – A derekamat, amellyel sokáig bajlódtam, csak egyszer éreztem, a korábbi sérülésem végre nem hátráltatott a versenyzésben. Összeszedett voltam, jól ment a judózás, így nagyon örülök és boldog vagyok.

Jó úton járnak

Flórusz János, a Hell MJC vezetőedzője így értékelt:

– Szabinának nem okozott gondot egyik mérkőzése sem, végig magabiztos volt, a döntőbe jutásért pedig nagyon nívós produkcióval rukkolt ki. A fináléban visszavágott annak a brit lánynak, aki a két évvel ezelőtti junior vébén szabálytalan technikával verte tanítványomat. Most viszont fordult a kocka, ennek ellenére látom, hogy kell még dolgoznia annak érdekében, hogy visszanyerje korábbi formáját, de jó úton járunk.

Ezzel az évnek még nincs vége a Hell kiválósága számára, Gercsák Szabina ugyanis decemberben Oroszországban a Golden Ligue viadalán szerepel, igaz Groznijban osztrák színekben, a bécsi klubját képviselve küzd majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!