Sport

2016.08.22. 14:25

FTC vs. Mezőkövesd - Bravúrpont a bajnok otthonából

Budapest, Mezőkövesd - A labdarúgó NB I 7. fordulójában vasárnap a Ferencvárosi TC vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC.

Budapest, Mezőkövesd - A labdarúgó NB I 7. fordulójában vasárnap a Ferencvárosi TC vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC.

Látatlanban talán kiegyeztek volna azzal az eredménnyel a kövesdiek, amit szűk 3 évvel ezelőtt, első NB I-es Ferencváros elleni látogatásukkor értek el: 2013. október 26-án a két együttes a Puskás Ferenc stadionban meccselt, és a dél-borsodiak 1-1-es döntetlent értek el. A mostani összecsapás kissé pikáns volt a látogatók vezetőedzője, Pintér Attila számára, az egykori védő ugyanis játékosként 166 első osztályú találkozón lépett pályára zöld-fehér színekben, edzőként pedig 2004-ben bajnokságot és kupát nyert a kilencedik kerületi klubbal. A vendégeknél két futballista Orosz M., illetve Tóth B. erősítette korábban a házigazdát, amely a kilencven perc egyértelmű esélyesének számított. Viszont: a Kövesdnek is kellettek (volna) a pontok, hiszen Strestíkék az első három bajnokijukon öt pontot szorgoskodtak össze, viszont az ezt követő hármon üres maradt a „zsákjuk”, 0 pont és 0 rúgott gól volt a mérlegük.

Nem hagyták kibontakozni

Egy bátor, nem visszahúzódó, futballozni akaró Mezőkövesdet lehetett látni az első öt percben, igaz azzal, hogy emiatt széthúzódott a mezőny, nagyobb tér maradt a Ferencvárosnak – elsősorban az ezen rövid idő alatt kétszer is üres területre befutó Djuricinnak. A zöldek nyomása hamar góllá érett, a Varga R.-Djuricin kettős szépen kigurigázta a Zsóry hátsó alakzatát, Tujvelnek pedig esélye sem volt a hárításra. Korán hátrányba került a Kövesd, keménynek, szinte erőn felülinek ígérkezett innen a visszakapaszkodás, a pontszerzés. „Beállt a meccs” a borsodiak térfelére, akik hamar eladták a labdát, a Ferencváros letámadott, nem hagyták kibontakozni a Pintér-társulatot. A 20. percben Egerszegi megindulása jelentette az „életjelet”, ám Tujvelnek továbbra sem volt ideje unatkozni, majd Strestík próbálkozása volt ígéretes. Ezen pillanatok után ismét a bajnoki címvédő diktált, Tujvel azonban védéseivel tartotta az egygólos hátrányt. Szórványosan jutott el csak a hazai 16-osig a vendéggárda, a védőjátéka valamelyest jobb volt a Mezőkövesdnek, de hálát is adhattak például Djuricinnek, aki 4 lépésről nem találta el a felé érkező labdát. A félidő végül úgy csengett le, hogy egy „fával” vezettek a zöldek, és bár egy találat bármikor kiegyenlíthető, ehhez mindenképpen többet kellett vállalniuk előrejátékban Pauljevicéknek a második félidőben.

Kiváló pontrúgások

Fordulás után Djuricin megduplázhatta volna góljainak számát, amivel vélhetőleg bebiztosítja csapata győzelmét, de újabb nagy ziccert hagyott ki az 51. percben. Lassabb mederben csordogált ekkor a mérkőzés, egészen egy jobb oldali Ferencváros akcióig, mely során Trinks kapta a játékszert centerben, és 10 méterről kihagyta a kihagyhatatlant… Alig több mint negyedóra telt a második félidőből, amikor a látogatók szakvezetője már kihasználta mindhárom cseréjét, és bár közvetlenül nem ennek köszönhetően, de egy pontrúgást követően egalizált az újonc. Lelkileg nagyon jót tett a Mezőkövesdnek az egyenlítés, a pályaválasztónak kevésbé, mert ők addig „mindent” elhibáztak vagy Tujvel hárított. Szélről beadott labdákkal operált az FTC, nem túl hatásosan, hatásos volt azonban Strestík újabb pontrúgása, Bacelic-­Grgic fejese, és máris extázisban tombolt a kövesdi kispad és az arénában lévő Zsóry-szurkolók. Nagy egyéni akcióból 2-2-re alakította a meccs állását, amit lelkes focival meg tudott őrizni a Mezőkövesd, így hosszú hetek után bravúrpontot gyűjtött be a címvédő stadionjában.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC

2-2 (1-0)

Budapest, 5242 néző. V.: Bognár (Georgiou, Becséri).

Ferencvárosi TC: Dibusz (0) – Dilaver (5), Leandro (5), Hüsing (5), Ramírez (5) – Gera (6), Trinks (6), Nagy D. (6) – Varga R. (6), Böde (5), Djuricin (6). Vezetőedző: Thomas Doll.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (7) – Vági (5), Hudák (6), Devecseri (6), Fótyik (5) – Tóth B. (5), Egerszegi (5) – Pauljevic (5), Bacelic-Grgic (6), Kink (5) – Strestík (6). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Pauljevic helyett Baracskai (5) a 46., Tóth B. helyett Hegedűs (5) a 46., Kink helyett Sós (5) a 62., Trinks helyett Gyömbér (-) a 72., Djuricin helyett Sesták (-) a 83., Varga R. helyett Busai (-) a 84. percben.

Sárga lap: Devecseri az 57., Egerszegi az 58., Varga R. az 58., Baracskai a 70., Tujvel a 88., Nagy a 92. percben.

Gólszerző: Djuricin (1-0) a 9., Hudák (1-1) a 63., Bacelic-Grgic (1-2) a 79., Nagy (2-2) a 82. percben.

Thomas Doll: – Nem állhatok ki minden hétvégén azzal, hogy sokat birtokoltuk a labdát, jól játszottunk, de tizenöt lehetőségünkből csak két gólt szereztünk. Ez nem lehet a valóság, erről beszélnünk kell, ki kell elemeznünk. Át kell értékelnünk a mentalitásunkat, nem lehetünk jótékonysági szervezet, hogy felhozzuk az ellenfelet, amely 2-1-re vezet és nekünk kell mennünk azért, hogy kiegyenlítsünk. Mindezek ellenére nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, mert rengeteg helyzetet kialakítottunk, azt sajnálom, hogy két pontrúgásnál figyelmetlenek voltunk, s emiatt kaptunk két gólt.

Pintér Attila: – Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy elkísérték a csapatot, amelynek gratulálok. A Ferencváros általában arra törekszik, hogy az első tizenöt percben eldöntse a találkozót, és ebben az időszakban kaptunk egy elkerülhető gólt. Kellet egy kis idő, hogy megnyugodjon a csapat, és ezt követően próbáltuk azt játszani, amit elterveztünk. Voltak a Ferencvárosnak lehetőségei, nekünk is néhány, aki itt 0-1-ről meg tudja fordítani az állás 2-1-re, az dicséretet érdemel. Gratulálok a közönségnek, a csapatnak és a Ferencvárosnak is.


A gólok története

9. perc: Jobb oldali hazai akció során Varga R. passzolt Djuricinhez, aki éles szögből, 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.

63. perc: Strestík távoli szabadrúgása után Fótyik csúsztatott a labdába, amibe ezután Bacelic-Grgic ért bele, a játékszer Hudák elé pattant, aki közelről a hazai kapuba helyezett, 1-1.

79. perc: Újabb Strestík szabadrúgás, a labda középre szállt, és a bemozduló Bacelic-Grgic 9 méterről a kapu bal oldalába csúsztatott, 1-2.

82. perc: Nagy tört be a kövesdi 16-oson belülre és 7 méterről a léc alá lőtt, 2-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!