Sport

2016.01.11. 09:47

MVSC: B-csapatával is biztosan nyert a Békéscsaba

Miskolc - Az új esztendő első meccsét idegenben játszották vasárnap a vasutasok.

Miskolc - Az új esztendő első meccsét idegenben játszották vasárnap a vasutasok.

A női NB I 14. fordulójában békési kiruccanás várt az Albrecht-MVSC-MVSI röplabdaegyüttesére. A kerettel tartott – bár nem játszott – a hónapokkal ezelőtt megsérült Tomán Tícia is, akit Kerekes Attila edző óvatosan tervez terhelni. A listavezető otthonában vérmes reményeik nem lehettek a zöld-fehéreknek, ennek ellenére az első szett elején, elsősorban jó nyitásaiknak köszönhetően, 2-4 volt az állás. Ezt követően is jól tartották magukat Szajkóék (7-7), aztán innen kezdett ellépegetni a BRSE (11-7, 20-9). A játszma hajrájában még sikerült némileg szűkíteni a különbséget, egy-egy jó megmozdulásnak köszönhetően, ám a házigazda simán szerzett előnyt.

Lélekben elengedték

A második felvonás hasonlóan indult, 4-4-ig ott volt riválisával az MVSC és még az első technikai időnél sem volt nagy gond (8-6), aki nyitott, az hozta a pontját. Az ez utáni szakasz megint a Békéscsabáé volt, amely ekkor már sokkal pontosabban fogadott, s amikor kijátszották az akcióikat, azokat kegyetlenül és pontosan befejezték (16-8). Kiss E.-ék ez időtájt lélekben elengedték ezt a szettet, s a B-gárdájával szereplő hazai alakulat tetszés szerint gyűjtögette az egységeit.

A harmadik játékban igen beindultak a Nedeljkovics-lányok (7-0), s félő volt, hogy ezt a szettet nagy különbséggel veszíti el az Albrecht. 8-2-nél azonban visszajött a hit, azonban a pályaválasztó tartotta 7-8 pontos fórját. Semmi sem veszélyeztette a BRSE előrehaladását, újra előjöttek a nyitásfogadás hiányosságai a Vasútnál, igaz, a csabai terem sokkal nagyobb, mint a miskolciaké. A Linamar, ahogyan az várható volt, különösebb megerőltetés nélkül gyűjtötte be a három bajnoki pontot, a borsodiak továbbra is a tabella végén szerénykednek 0 ponttal.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Linamar-Békéscsabai RSE – Albrect-MVSC-MVSI

3:0 (14, 9, 13)

Békéscsaba, 400 néző. V.: Nagy L., Vigh.

Linamar-Békéscsabai RSE: Ilyés, Nagy V., Fábián, Soós, Bodnár, Korniss. Csere: Szpin (liberó), Kanizsai, Kovács-Fiskus. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Albrect-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Kocsis, Nagy Zs., Zsofnyák, Szajkó. Edző: Kerekes Attila.

Szasa Nedeljkovics: – Ezen a mérkőzésen próbáltam azoknak játéklehetőséget biztosítani, akik az előzőekben kevesebbet voltak a pályán. Végig magabiztosan uraltuk a meccset, gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Kerekes Attila: – Sok problémánk ellenére, döntő többségben meg vagyok elégedve a mutatott teljesítménnyel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!