Sport

2016.01.21. 09:21

Cigánd SE: A munka a fontos, nem más

Cigánd - A cigándiak vezetőedzője úgy látja, hogy a tavasz nehezebb lehet az ősznél.

Cigánd - A cigándiak vezetőedzője úgy látja, hogy a tavasz nehezebb lehet az ősznél.

Amennyiben most lenne vége az NB III-as labdarúgó-bajnokságnak, akkor a Bodrogköz egyetlen városában, Cigándon NB II-es csapatot ünnepelnének, ugyanis a helyi CSE az osztály Keleti csoportjának a 3. helyét foglalja el, és miután a csoportok első és második helyzettjei mellett a legjobb harmadik is ott lesz (ebben ugyanis a B.-A.-Z. megyeiek a legjobbak, 35 ponttal, „Középen” a SZEOL 30 egységgel rendelkezik, míg „Nyugaton” az FTC II vezet a Videoton II előtt, ők azonban nem juthatnak fel, így pillanatnyilag az ötödik ETO FC Győr számít a versenyben, amelynek 29 pontot gyűjtött) a második vonal következő szezonjában, durranhatnának a pezsgők a nagy pillanatra… De. Egyelőre csak féltávnál tart a 2015/2016-os bajnokság, és az együttes csupán hétfőn látott neki a téli felkészülésnek, hazai környezetben. Kedden délelőtt Nyíregyházán futott a társaság, míg délután labdás tréninget tartott Fogarasi Zoltán vezetőedző Kisvárdán, miként szerdán is.

A stábban is

– Egyelőre a munka időszakát éljük, nem az álmodozásét – szögezte le lapunknak Fogarasi Zoltán. – Tisztában vagyunk a pozíciónkkal, és hogy ez mire lehet jó a végelszámolásnál, de pillanatnyilag a februári első összecsapásban, a Tállya elleniben gondolkodunk. Számolgatni most felesleges, a lényeg, hogy dolgozzanak ugyanolyan becsületesen a játékosok, ahogyan eddig. Már most, a felkészülés elején tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz lesz a tavasz, a többi csapat is jelentősen meg fog erősödni, nehezebb lesz az őszihez hasonló pontszámot elérni.

A holtszezonban a stábban is voltak változások Cigándon, pályaedző lett Nyíregyházáról Makay Robin, ugyancsak a szabolcsi megyeszékhelyről érkezett az új kapusedző, Tuska János, illetve Blaner Attila masszőr Hajdúnánásról, aki Révész Zoltánnal látja el ezt a feladatot.

– A játékosállomány finomítása mellett a legfontosabb erősítéseket itt hajtotta végre az egyesület – tette hozzá a vezetőedző. – Ez a rész is fontos, sokkal komolyabb, komplexebb munkát lehet végezni és a feladatmegosztás is ebben a felállásban ideális, amiből majd mindenki profitálni fog.

Menők, próbázók

A cigándiaknál egyelőre három távozó van: Markovics Dávid Balkányban folytatja, méghozzá kölcsönben, illetve Varga Zoltán, aki Tiszaújvárosban edz, de még nincs megállapodás a két klub között. Ezenkívül a nyáron az ifjúságiaktól felkerült Sánta Kázmér is vélhetően más csapatnál folytatja. Az együttesnél az egyik kapus, Félegyházi Viktor az őszi szezon vége előtt nem sokkal kereszt­szalag-szakadást szenvedett, már gyógytornára jár, de nem valószínű, hogy tavasszal vissza tud térni. Részben ezért nézegetik a bodrogköziek a román másodosztályú együttes, a Luce Farul Oradea hálóőrét, Ioan Cosmin Verdest. Ugyancsak próbajátékos a Bozsik Akadémia-Nyírsuli nevelésű középpályás, Hajdu László.

– Több játékossal is tárgyalunk, de a dolgunkat nehezíti, hogy a szezon közepén nehéz bárkit is kimozdítani – folytatta Fogarasi Zoltán. – Ezért elsősorban a kölcsönvétel jöhet szóba, ennek ellenére azt szeretnénk, ha csak olyanok csatlakoznának hozzánk, akik a későbbiekben – amennyiben elérjük a céljainkat – is erősítést jelentenének. A nyári igazolásainkat követve szem előtt tartjuk a magyar papírokkal rendelkező külföldi játékosokat is, azokat, akik megfelelnek az általunk támasztott követelményeknek.


Cigándi edzőmeccsek

  • Január 13., 17.00: Cigánd SE – Nyírmadai ISE (Kisvárda) 16-0
  • Január 16., 13.00: DVSC-DEAC – Cigánd SE (Debrecen) 0-1
  • Január 19., 15.00: Cigánd SE – Balkány (Kisvárda) 5-1
  • Január 19., 17.00: Cigánd SE – Tiszakanyár SE (Kisvárda) 4-1
  • Január 21., 15.00: Cigánd SE – Tiszavasvári SE (Kisvárda)
  • Január 21., 17.00: Cigánd SE – Szakolyi II. Rákóczi SE (Kisvárda)
  • Január 23., 13.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Cigánd SE (Mezőkövesd)
  • Január 23., 15.30: Felsőtárkány – Cigánd SE (Mezőkövesd)
  • Január 27., 12.00: Kisvárda Master Good – Cigánd SE (Kisvárda)
  • Január 30., 10.00: Cigánd SE – FK Veľké Revištia (Kisvárda)
  • Február 3., 15.00: Cigánd SE – FC Olimpia Satu Mare (Kisvárda)
  • Február 6., 10.00: Cigánd SE – MFK Vranov nad Topl’ou (Kisvárda)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!