Sport

2016.01.27. 09:26

Aluinvent-DVTK: az amerikai kosaras négy meccs után távozott

Miskolc - Tayler Hill a Sopron elleni bajnokin fejezte be diósgyőri időszakát.

Miskolc - Tayler Hill a Sopron elleni bajnokin fejezte be diósgyőri időszakát.

Két nap híján négy hetet töltött el Miskolcon Tayler Hill, aki az Amerikai Egyesült Államokból érkezett, hogy profi kosárlabdázóként segítse az Aluinvent-DVTK NB I-es női együttesét, mind a hazai porondon, mind a nemzetközi kupasorozatban. A legerősebb kosarasligából, az amerikai WNBA-ből ide csöppent hátvéd négy meccsen játszott a Diósgyőrben, ezeken összesen 1 órát volt a pályán és 33 pontot gyűjtött. A tavaly Szilveszter napján érkezett kosaras távozását a klub kedd délelőtti sajtótájékoztatóján a csapat vezetőedzője, Miguel del Jesús López Alonso jelentette be: „Hill nem tart a csapattal Csehországba, az Európa Kupa-mérkőzésre, és nem is lesz a klub játékosa a jövőben, mert családi okra hivatkozva kérte a szerződése felbontását, azóta már el is utazott, mi pedig további sok sikert kívánunk neki a WNBA-ben”.

A kosaras távozását ezen túlmenően a klub részéről senki nem kívánta kommentálni.

Előzmények, körülmények

Tayler Hill másfél éves kisfiával és egy dadával, aki segít neki a gyermeke körüli teendők ellátásában, érkezett Magyarországra a tavalyi év utolsó napján. Az amerikai kosarasnak a Diósgyőr volt az első európai csapata, azt megelőzően, hogy áprilisban szándékozott visszatérni az Államokba, a WNBA-szezon kezdetére, hogy májusban edzésbe álljon a Washington Mystics gárdájánál. Érdekesség, hogy Hill gyermekének az édesapja, az amerikai David Lighty is Európában játszik, a 17-szeres francia bajnok, a lyoni ASVEL csapatában, de hogy ez mekkora szerepet játszott azon döntésében, hogy az öreg kontinensen is kipróbálja magát, azt nem tudni.

Az viszont biztos, hogy Hill utolsó meccse, a szombati, Sopron elleni hazai rangadó volt. Az ezt követő első edzésen, a hétfő délelőttin nem jelent meg, majd amikor tárgyalásra került a sor közte és a klubvezetés között, rövid idő alatt megegyezés született arról, hogy nem marad a DVTK-nál. Mivel reptéri transzfer busszal távozott kedden reggel, és a repülőjegy átíratása nem megy egyik óráról a másikra, valószínűsíthető, hogy a szombati meccs után vagy vasárnap délelőtt hozott döntést arról, hogy nem marad a piros-fehéreknél. Tény, hogy a szombati meccsen kevés játéklehetőséget kapott, és lehet, hogy összességében elégedetlen volt azzal a szereppel, ami az elmúlt hetekben jutott neki, illetve lehet, hogy nem tudta elfogadni, hogy a DVTK eredményességének érdekeit is szem előtt kell tartani, annak során, amikor a csapatba építésén dolgozik a szakmai stáb.

Az biztos, hogy légiós hely megüresedett az Aluinvent-DVTK-nál, és hogy február 26-ig lehet igazolni.

ÉM-BCS


Hill meccsei

  • Január 14.: Aluinvent-DVTK – Lulea BBK 90-72 – 10 perc: 3 pont
  • Január 18.: ELTE-BEAC Újbuda – Aluinvent-DVTK 52-102 – 20 perc: 18 pont
  • Január 20.: Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK 68-78 – 26 perc: 11 pont
  • Január 24.: Aluinvent-DVTK – Uniqa Sopron 81-86 – 4 perc: 1 pont

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!