Női NBA játékost igazolt az Aluinvent-DVTK

Akt.:
Tayler Hill
Tayler Hill - © Fotó: Szabó Krisztián/dvtk.eu
Miskolc – A 25 éves Tayler Hill bedobó és irányító poszton segítheti 2016-ban az Aluinvent DVTK Miskolc csapatát céljai elérésében.

Tayler szülővárosában, Minneapolisban kezdett kosárlabdázni (3888 pontjával minden idők legjobb középiskolai pontszerzője Minnesota államban), egyetemi évei során pedig a neves Ohio State University színeiben gyűjtögette az elismeréseket. Kétszer választották be a Big Ten konferencia legjobb csapatába, és háromszor a legjobban védekező játékosok közé. A 2012/2013-as idényben 22.3 pontos átlagánál a Big Ten konferenciában senki sem nyújtott jobbat, és ez a teljes NCAA-mezőnyben is a 11. helyet jelentette számára a rangsorban.

Ilyen eredmények láttán, nem jelentett meglepetést, hogy a 2013. évi női NBA drafton a Washington Mystics rögtön az első körben, a 4. helyen lecsapott a játékjogára. Tayler Hill nem is okozott csalódást, újonc évében 34 mérkőzésen átlagosan 17,4 percet játszott, és 6,5 pontot szerzett. A következő évben kisfia született, azonban 2015-ben már ismét 32 találkozón lépett parkettre a női NBA-ben. Átlagosan 17 percet kapott, és 7,5 pontot dobott.Tayler Hill öt hármast szórt a New York Liberty ellen az első félidőben 2015. szeptemberében


Tayler Hill korábban még nem játszott európai csapatban, a DVTK az első tengeren inneni feladata.


tayler_hill1

Tayler Hill kisfiával


Az amerikai játékos szombaton már csatlakozott is új társaihoz, akik január 7-én a svéd Luleå ellen lépnek pályára idegenben a női kosárlabda Európa Kupában. Tayler Hill először az egy héttel később, január 14-én, csütörtökön esedékes visszavágón mutatkozhat be Miskolcon a DVTK szurkolóinak.


Névjegy: Tayler Hil

  • vezetéknév: Hill
  • keresztnév: Tayler
  • születési idő: 1990. október 23.
  • születési hely: Minneapolis (Minnesota, Egyesült Államok)
  • magasság: 175 cm

Pályafutás:

  • 2009-2013 Ohio State University (egyetemi bajnokság)
  • 2013-2015 Washington Mystics (WNBA)
  • 2016- Aluinvent DVTK

Forrás: dvtk.eu
hirdetés


hirdet�s