Sport

2015.11.02. 09:14

MVSC: Ezúttal is ,,nulláztak” a miskolci vasutasok

Gödöllő - Vasárnap este Gödöllőn játszott NB I-es bajnokit az Albrecht-MVSC-MVSI.

Gödöllő - Vasárnap este Gödöllőn játszott NB I-es bajnokit az Albrecht-MVSC-MVSI.

Miként az előző meccseken, úgy ezúttal sem számíthatott Kovács Edina játékára Kerekes Attila, a vendégek edzője. A miskolci zöld-fehérek az élvonal 4. fordulójában lebonyolított meccsen is maximum azt tervezhették, abban gondolkodhattak, hogy helyt tudnak állni az esélyesebb GRC otthonában.

Jól indult a találkozó borsodi szempontból, az első szett elején ugyanis teljesen partiban volt a Vasút, hat pontig egymás mellett haladtak a felek. Aztán a hazaiak kezdtek elhúzni, Stefanik nyitott és nyolc pontot szereztek zsinórban a gödöllőiek. Ez mutatta, hogy fogadásban nem tudott jót hozni az MVSC, ennél fogva visszatámadni sem.

Ugyan a helyzetükön még szépítettek a látogatók, de ettől többre nem mentek ebben a felvonásban.

A harmadikban jobban

A második játszma sem az elképzeltek szerint indult (6-0), a továbbiakban sem változott sokat a helyzet, mert a megszerzett fórt magabiztosan tartotta a Gödöllő. Sőt, növelni is tudta azt, úgy tűnt, hogy az MVSC kicsit a hitét is elveszítette.

Nem mentek a feladások és sokaknak a nyitás sem, így 18-9-et mutatott az eredményjelző. Ekkor már nem a komplett GRC játszott, hiszen két helyen változtatott a hazai szakvezető. Ez a menet nem volt méltó az MVSC-hez, hiszen a lányok éppen csak el tudták érni a tíz egységet.

A harmadik játszmában is a Gödöllő vezetett (8-2), aztán lassan ismét nőni kezdett a különbség (13-6). A házigazda ekkor némileg ,,elengedte” a mérkőzést, amire ráérzett az Albrecht és szorgalmasan gyűjtögette az egységeket.

Összeállni látszódott a vendégek játéka, igaz, a GRC-nél egyre több játékost cserélt le a trénerük. 21-17-re felkapaszkodott a vendégcsapat, ám itt megállt a tudomány, mert a Gödöllő Hornok nyitásaival behúzta az összecsapást.

Hír még az MVSC háza tájáról, hogy vasárnap megérkezett Ukrajnából, Kijevből egy 31 esztendős játékos, aki hazájában – illetve Törökországban és Németországban – fogadó, 4-es ütő poszton játszott. A Vasútnál a mai edzésen megnézik a légiós tudását, s eldől, hogy marad-e a Kubikban.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

TEVA-Gödöllői RC – Albrecht-MVSC-MVSI

3:0 (13, 10, 17)

Gödöllő, 100 néző. V.: Mezei, Bátkai-Katona.

TEVA-Gödöllői RC: Széles, Stefanik, Szabó B., Hornok, Czina, Szabó A. Csere: Bánlaki (liberó), Kovács A. (liberó), Kalotai, Nagy K., Halla, Maurer, Hemmert. Edző: Horváth András.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Nagy Zs., Szajkó, Kocsis, Zsofnyák. Edző: Kerekes Attila.

Horváth András: – Örülök a győzelemnek és annak is, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni.

Kerekes Attila: – Nem egyformán akarta mindenki a győzelmet és sajnos ennek megfelelően álltak hozzá egyesek a játékhoz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!