Sport

2015.11.05. 17:17

Labdarúgó NB III - Zsákszámra lövik a gólokat a cigándiak

Cigánd - A bodrogköziek edzője örül a sok találatnak, de most a szombati rang­adó a legfontosabb.

Cigánd - A bodrogköziek edzője örül a sok találatnak, de most a szombati rang­adó a legfontosabb.

Tizenhárom mérkőzés, 44 lőtt gól. Ez az NB III Keleti csoportjában szereplő Cigánd SE statisztikája, amely nemcsak a csoportban és az osztályban a legjobb, hanem az összes NB-s bajnokságot tekintve.

Mindenkinek van része

– Ennyire nem mentem bele az adatok böngészésébe, egy kicsit engem is meglep, de természetesen örülök neki – mondta lapunknak Fogarasi Zoltán, a cigándiak trénere. – A sok szerzett találat mellett azért azzal is elégedett lehetek, hogy idáig csupán tizenhárom gólt kaptunk, bár a felkészülés alatt éppen a védekezés állt össze nehezebben. Nyáron valami olyasmit nyilatkoztam, hogy amennyiben az eredményesség párosul az elvégzett munkával, akkor elérhetjük a kitűzött célt. Tény, előrefelé jó igazolásaink voltak, elég csak Kist vagy Popescut megemlíteni és nyilván a hosszabb ideje velünk lévő Roszel Robit, aki már most majdnem olyan gólmennyiségnél tart, mint tavaly az egész szezonban. Tudom, közhely, de nálunk mind a tíz mezőnyjátékos támad és védekezik, a védőknek is megvan a maguk szerepe, feladata, hogy lépjenek fel a támadásoknál. Az előző hét végén éppen két belső védő, Albert és Fekete is eredményes tudott lenni, úgyhogy ebben a 44 gólban a csapat minden egyes tagjának megvan a része.

Kettő a kapustól

Az edzőnek azért megemlítettük a kapust, Sánta Tibort is, aki egy körrel ezelőtt, a Jászberény ellen 4-4-re végződött hazai összecsapáson két 11-est is értékesített…

– Igen, őt is nehogy kihagyjuk a felsorolásból… – tette hozzá Fogarasi Zoltán. – Egészen kiváló a rúgótechnikája, és nemcsak az öltözőben, hanem a pályán is kezd vezérré válni. Nem vacillált abban a helyzetben, hanem magabiztosan odaállt a pontrúgásokhoz és értékesítette azokat. Azon a találkozón a három kijelölt büntetőrúgó közül abban az időszakban már egy sem volt a pályán, a következő pedig Tibor volt a sorban, más nem is jöhetett szóba. Tibor ezzel a két góllal megelőzte több egygólos társát a mesterlövészek listáján…

A bodrogköziek jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton, a Nyíregyháza Spartacus, illetve a Ceglédi VSE mögött. Szombaton éppen a CVSE-t fogadják Baksáék…

– Amikor elindult az évad, öt-hat csapatot gondoltam, hogy versenyben lehet majd a feljutásért, a dobogóért – folytatta Fogarasi Zoltán. – A Ceglédet is ide soroltam, soros ellenfelünknek jó, erős a játékosállománya, NB II-es szinten fociznak. Bízom benne, hogy már a hét végén egy kicsit közelebb tudunk hozzájuk kerülni, hiszen a két csapat között jelenleg négy pont a különbség. Ahhoz, hogy elérjük azt, amit meghatároztunk, rangadókat kell nyerni, egyrészt azok ellen, akik előttünk vannak, másrészt azokkal szemben, akik közvetlenül mögöttünk állnak. A Nyíregyházától kikaptunk, a KBSC-vel döntetlent játszottunk, remélem, szombaton sikerül nyernünk. Nem öndicséret, de komoly minőségi munkát végzünk, erőltetett menetben, amely során megvannak azok a pontok, amikor ebben, ezen lehet engedni, lazítani. A csapat is partner, úgyhogy így az adódó holtpontokon is könnyebb átlendülni. Hadd emeljem még ki a mentalitást, a hozzáállást, hogy mindenki játszani szeretne, aki eltiltott, az azt bánja, aki sérült, az pedig mihamarabb vissza akar térni, erre a legjobb példa Kis Szabolcs esete, akinek a kézfejcsontja két helyen eltört, de a sérülést követő csütörtökön már munkára jelentkezett. Úgy érzem, hogy ez a rész most nagyon erős, ez visz bennünket előre.

ÉM-MI



Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) tabellái az elmúlt hétvégi fordulók után.

Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok.

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros - Az 51 csapatos labdarúgó NB III Keleti csoportjának sorsolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!