Sport

2015.11.11. 16:49

Öngólok

<em>A sport mentes a politikától, a sport a világbéke utolsó kikötője, a becsületes játék az egyetlen út, sportszerűség, mindenek előtt – ilyen és ehhez hasonló hangzatos szólamok lengik be a testkultúra világát, a valóság azonban köszönő viszonyban sincs a mottókkal</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

A sport mentes a politikától, a sport a világbéke utolsó kikötője, a becsületes játék az egyetlen út, sportszerűség, mindenek előtt – ilyen és ehhez hasonló hangzatos szólamok lengik be a testkultúra világát, a valóság azonban köszönő viszonyban sincs a mottókkal. Kolodzey Tamás jegyzete.

A pénz, a vele járó befolyás és hatalom ugyanis lassan teljesen tönkre teszi a sportágakat, a vezetőket és a versenyzőket. Se szeri, se száma a korrupciós ügyeknek, a megvesztegetéseknek, a tiltott szerek használatának, a csalásoknak. Mivel a diadalokkal elképesztő összegeket lehet keresni, semmi sem drága, a botrányok pedig tarolnak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezérkarának pénzügyi cirkuszairól rémregények láttak napvilágot, korábban a Nemzetközi Kézilabda, most pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség dolgai kerültek terítékre. Utóbbi volt elnökével szemben az a vád, hogy – némi „apróért” – a segítségével titkolták el az orosz sportolók doppingügyeit úgy, hogy manipulálták a vizsgálati laborokat is. A híres játékosok és elnökök sem „piskóták”: a labdarúgó Karim Benzema szexvideós zsarolási ügybe keveredett, az ugyancsak focista Lionel Messire az államügyész börtönbüntetést kért adócsalásért, Uli Hoeness ugyanezért három és fél évet kapott.

Öngólok ezek, a javából…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!