Sport

2015.10.24. 12:57

MVSC: Erős után egy még erősebb következik

Miskolc - Csütörtökön Nyíregyházán szerepelt, szombaton 15 órától hazai pályán játszik az Albrecht-MVSC-MVSI a Békéscsabával.

Miskolc - Csütörtökön Nyíregyházán szerepelt, szombaton 15 órától hazai pályán játszik az Albrecht-MVSC-MVSI a Békéscsabával.Nem történt meglepetés tegnapelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol a házigazdák 3:0-ra verték a vendég miskolciakat a női röplabda NB I 2. fordulójában.

– Az első játszmában szinte nem volt nyitásfogadásunk – kezdte Kerekes Attila, az Albrecht-MVSC-MVSI trénere. – A második menet is nagyjából így alakult, ám ekkor már többet cserélt a jobb erőkből álló házigazda. Ez idő tájt már mutatkozott egy-két pozitív jel, ami számszerűen nem a tíz pont, de biztos vagyok benne, hogy Nyíregyházán sok csapatnak lesz nehéz dolga, főleg az alsó régióból. A harmadik szettet pedig meg kellett volna nyerni… Igaz, ekkor a Fatum a B csapatával játszott, de itt is szerepelt külföldi légiós. Ezen szakaszban már éreztem a lányokon a felszabadultságot, voltak nyitások, fogadások, blokkok, akciók, viszont a vége felé megállt a tudomány. Erre a meccsre úgy készültünk, hogy jó gyakorlás lesz egy erős csapat ellen, utóbbi megvolt, a jó gyakorlás félig.

Tavaly, tavalyelőtt

A pénteki pihenőnap után a zöld-fehérek szombaton kora délután a Linamar-Békéscsabai RSE-t látják vendégül a Csokonai úti csarnokban.

– Egy nagyon komoly együttes jön hozzánk, hiszen a csabaiak tavaly és tavalyelőtt is megnyerték a bajnokságot – mondta a soros riválisról Kerekes Attila. – Azóta is erősödtek, úgyhogy be kell vallani: túl nagy falat számunkra a Linamar, hogy komoly ellenállást tanúsítsunk. Saját pályán, saját közönség előtt cél a tisztes helytállás, amit tudunk, azt tegyük meg. Nagy reményeink nem lehetnek, de legyen meg azért az a bizonyos jó fonál…

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Fatum-Nyíregyháza - Albrecht-MVSC-MVSI

3:0 (5, 10, 21)

Nyíregyháza, 200 néző. V.: Mezei, Árpás.

Fatum-Nyíregyháza: Erdősné, Erdős Zs., Sikos, Sitkey, Valdez, Ribeiro. Csere: Tóth F. (liberó), Vén, Kundrák, Sitku, Ramdin, Andrejkovic. Edző: Kőhalmi Richárd.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss E., Kiss V., Zsofnyák, Szajkó, Kocsis, Nagy Zs. Edző: Kerekes Attila.

Kőhalmi Richárd: – Örülök annak, ahogyan a csapat hozzáállt a mérkőzéshez.

Kerekes Attila: – A meccs elején tapasztalt megilletődöttség elmúltával már szép dolgokat produkáltunk. Ha még két-három szettet játszunk, akkor talán mi is játszmát nyerünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!