Sport

2015.09.18. 23:29

DVTK vs. Puskás Akadémia - Tovább ölti-e a sormintát a Diósgyőr?

Miskolc - Szombaton kiderül, hogy a Puskás és az Újpest mennyire hasonlít egymásra.

Miskolc - Szombaton kiderül, hogy a Puskás és az Újpest mennyire hasonlít egymásra.A labdarúgó NB I 9. fordulójában szombaton 18.00-tól Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC bajnokit rendeznek a Diósgyőri stadionban, a mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on (dvtk.boon.hu).

– Ha nagyon rövid és tömör szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a sormintát kell folytatni. Tehát idegenben döntetlen, itthon győzelem, idegenben döntetlen, itthon győzelem. Ha a vágyaimat akarom megfogalmazni, az teljes mértékben egyezik az előbb elmondottakkal. Hazai pályán csak a három pontért szállhatunk harcba, mindenáron meg kell szerezni a három pontot – mondta Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK csapatának vezetőedzője.

Nem sorminta

A diósgyőri szakvezető lapunk azon felvetésére, hogy a játék tekintetében nem lehet sormintáról beszélni, itt ezen a téren fejlődési folyamat kezd körvonalazódni, hiszen az előző fordulóban, a Békéscsabán elért 1-1 alkalmával volt az idei évadban a legtöbb foci. És, hogy minek kellene még történnie, hogy mégetöbb jöjjön ki egy meccsből?

– Markánsabbnak, sokkal markánsabbaknak kell lennünk. Nem elég az, ami volt, hogy a Békéscsaba elleni első félidőnek a 90 százalékában jól játszunk, az történik a pályán, amit mi szeretnénk, pontosan is játszunk, mögéjük is kerülünk, megvannak a lehetőségeink is, de ugyanakkor nincs eredménye. És az ellentételezése ennek, az első adandó alkalommal, amikor eljönnek a kapunkig, egy szöglet utáni kipattanó labdánál 5 a 3 elleni szituációban gólt tudunk kapni. Ilyen nem fordulhat elő! Erre mondom azt: egy csapat fölényben van, és jobban játszik az ellenfelénél, az nem engedi onnan fel, és addig nyomja őket, amíg előnybe nem kerül. És utána egy teljesen más mérkőzés következhet. Mint ami be is következett, csak más, fordított előjellel – mondta a diósgyőri szakvezető, majd így folytatta: – Mindemellett örültem annak, hogy volt egy hosszabb szakasza egy mérkőzésnek, amikor jól játszottunk, és nem csak arról lehet beszélni, hogy akartunk, mentünk, csináltuk, erőnlétben felülmúltuk őket, bla-bla-bla. Hanem igazából lehetett beszélni fociról. És akkor ennek még van folytatása, hogy ha kapunk egy gólt, attól ennek még nem szabad megváltoznia. Nem mehetünk bele a második félidőben egy olyan adok-kapokba, amiben akár ki is kaphatunk volna, hanem ugyanazt kellett volna tennünk, és tovább erőltetnünk, amit játszottunk az első félidőben. Pontosan, laposan, a széleken mögéjük kerülve. Ezek olyan dolgok, amik előre meg voltak beszélve. Megbeszéltük, hogy lehet őket megverni, megfogni, és nem ezt csináltuk, hanem elkezdtünk kapkodni, rengeteg labdaeladásunk volt, és lett belőle egy ilyen ki-ki meccs. Amiben hála Istennek a végére megint kijött, hogy jobban bírtuk, hogy mentálisan erősek voltunk, tudtunk egyenlíteni. Sőt, az utolsó utáni pillanatban még volt egy tulajdonképpeni meccslabdánk is. De nem lehet mindig erre blazírozni. Sokkal markánsabbaknak kell lennünk. Sokkal határozottabbnak, rátartibbnak kell lennünk, ne az esetlegesség határozza meg a dolgokat, hanem mi.


[poll id="1008"]


A Puskásról

Arra a kérdésre, hogy mit vár a soros ellenféltől, Bekő Balázs a következőket mondta:

– Ha hasonlítani kellene a Puskást egy másik rivális­hoz, akkor ott valahol Újpest környékén kell keresgélni, hiszen képzett labdarúgók alkotják a keretüket és a sebesség is jelentősen jelen van náluk, mint az Újpestnél, úgyhogy hasonló stílusú csapatra számítok. Nyilvánvaló, hogy nekünk ezt ellensúlyoznunk kell, fegyelemmel, figyelemmel, taktikai fegyelemmel, alázattal, odaadással. Olyan meccsbe nem szabad belemenni, amiben adok-kapok van, nekünk kell irányítani, megszabni a ritmusát, nekünk kell megszabni mindent ezen a meccsen. És iszonyatos keményen kell játszani, amit az ilyen típusú csapatok nem nagyon kedvelnek.



Miskolc - A tavaszihoz hasonló adománygyűjtést szerveznek diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok a szombati DVTK - Puskás Akadémia meccs előtt. A befolyt összegből élelmiszercsomagokat állítanak össze, valamint tűzifát vesznek, amiket a Kárpátaljai Református Egyház segítségével juttatnak el elsősorban Halábor település rászorulóinak. tovább »

Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (MTI) - A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Ferencváros a sereghajtó Békéscsabát fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 9. fordulójában. tovább »

Miskolc, 2015. szeptember 16., szerda (MTI) - Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK tavaly, fiatalon leukémiában elhunyt futballistájának arcképe látható azon az emléktáblán, amelyet szerdán helyeztek el a diósgyőri stadion főépületének bejárata mellett. tovább »

Budapest, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) - Kétmillió forintos bírsággal és szektorbezárással büntette az Újpestet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!