MLSZ – Kétmilliós bírsággal és szektorbezárással büntették az Újpestet

Akt.:
MLSZ – Kétmilliós bírsággal és szektorbezárással büntették az Újpestet
Budapest, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – Kétmillió forintos bírsággal és szektorbezárással büntette az Újpestet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A lila-fehér klubnak a Ferencváros elleni, szombati bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt kell bűnhődnie.

“Az újpesti szektorból a mérkőzés közben kilenc alkalommal, ismétlődően, hosszabb ideig skandáltak a szurkolók súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezéseket, többek között más sportszervezeteket szidalmazva. A hazai szurkolók a stadionba történt beléptetésnél – a nem megfelelő átvizsgálás miatt – jelentős mennyiségű hang, füst és fényhatású pirotechnikai eszközt tudtak bevinni a lelátóra, és a bevitt pirotechnikai eszközöket és hanggránátokat több alkalommal használták is. A mérkőzés 50. percében 3 erős hanghatást előidéző, továbbá megszámolhatatlan eszköz által gerjesztett erős piros fényhatás után füst borította el a “D” szektor jelentős részét és az ellenfél térfelének egy részét. Az újpesti szurkolók a mérkőzés alatt a “D” szektort a játéktértől elválasztó kerítésre szexuális tartalmú, egyesek számára sértő drapériát helyeztek ki, illetve a mérkőzés 72. percében a kispadokkal szemközti szektorból egy félliteres műanyag sörös poharat, amely sörrel félig volt töltve, bedobtak a játéktérre”- idézte fel a történteket az mlsz.hu.

A fegyelmi bizottság döntése meghozatalánál súlyosbító körülményként értékelte, hogy az Újpest visszaesőnek minősül, illetve azt is, hogy a klub a szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával csak a mérkőzés 3., 37. és 50. percében tett intézkedést, amikor hangosbemondón keresztül sportszerű szurkolásra hívta fel a figyelmet.

Az fb a súlyos bírság mellett elrendelte, hogy az Újpest a következő hazai NB I-es mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadion teljes “D” szektorát zárja le.

A bizottság a meccset 2-1-re megnyerő, vendég FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A múlt hétvégén kiállított játékosok közül Iszlai Bence (Haladás) 4, Bacsa Patrik (Diósgyőr) 3, Balogh Norbert (DVSC), Gera Dániel (MTK) és Szabó János (Paks) pedig 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– MTI –


bacsa


Labdarúgó NB I – Eredmények és tabella – 8. forduló

Budapest, 2015. szeptember 12., szombat (MTI) – Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén a Ferencváros, amely az Újpest elleni szombati rangadón egygólos hátrányból fordítva győzött a labdarúgó OTP Bank Ligában. tovább »

Labdarúgó NB I – Góllövőlista – 2015/2016.

Budapest, 2015. július 18., szombat (MTI) – A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája. tovább »
hirdetés
hirdet�s