Felavatták Rakaczki Bence emléktábláját a Diósgyőr stadionjánál

Akt.:
Felavatták Rakaczki Bence emléktábláját a Diósgyőr stadionjánál
Felavatták Rakaczki Bence emléktábláját a Diósgyőr stadionjánál - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, 2015. szeptember 16., szerda (MTI) – Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK tavaly, fiatalon leukémiában elhunyt futballistájának arcképe látható azon az emléktáblán, amelyet szerdán helyeztek el a diósgyőri stadion főépületének bejárata mellett.

Emődi Zoltán, az amigeleken.hu szurkolói internetes oldal főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy a bronzból készült emlékplaketten egy idézet mellett a sportoló születési dátuma és halálának időpontja szerepel.

Emlékeztetett arra, hogy a Diósgyőri VTK egykori kapusát nagyon szerették a csapattársai és a szurkolók is. “Van az a mondás, hogy az hal meg, akit elfelejtenek, (.) mi ezt nem akartuk, ezért is helyzetük el ezt a táblát” – tette hozzá.

Utalt arra, hogy Rakaczki Bence nagyszerű kapus volt, aki példa lehet mindenki számára.

rakaczki-bence-tabla-avatasa20-st

Emődi Zoltán felidézte azt is, hogy az emléktábla gondolata már az idén februárban – hagyományteremtő szándékkal – megrendezett I. Rakaczki Bence Emléknapon megfogalmazódott. A labdarúgótornán húsz, többségében szurkolói csapat vett részt. Az itt befizetett nevezési díjakból és egyéb hozzájárulásokból készült el az emléktábla a sportoló tiszteletére.

Az emléktáblát Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Feledi László, a Diósgyőr Szurkolók Érdekvédelmi Egyesületének elnöke leplezte le.

rakaczki-bence-tabla-avatasa08-st

A hálóőr hosszan tartó betegség után tavaly januárban hunyt el. 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját.

A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg nála.

– MTI –