Sport

2015.09.14. 13:27

Békéscsaba vs. DVTK - Kapus által „ölt” 11-es, csereember, pontos fejes

Miskolc - Ismét a hajrában szerzett pontot a diósgyőri csapat, ezúttal a Békéscsaba vendégeként.

Miskolc - Ismét a hajrában szerzett pontot a diósgyőri csapat, ezúttal a Békéscsaba vendégeként.

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK együttese szombat este a Békéscsaba 1912 Előre csapatának vendége volt. Az NB II-ből érkezett újonc hazai pályán ezen meccsig nem szerzett pontot, de most a lehető legjobb összeállításukban tudtak játszani, és ez bizakodásra adott okot a Viharsarokban. A Diósgyőr messze volt attól, hogy a papíron legerősebb csapatával álljon ki, a meccs helyszínén, a Kórház utcában sérülés miatt nem mutathatta meg magát Koman, Nikházi, Griffiths, Husic, továbbá Kitl, Ho-Jung és Antal sem.

Ezerrel menekülne

A meccs előtt kiderült, hogy részben emiatt Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője felmentést kapott a klubvezetéstől az eddig mindig alkalmazott 20 év alatti játékos szerepeltetése alól, ami nem mellékesen meccsenként 3 millió forintot hoz a konyhára. Vagyis erre a meccsre a szakma előtérbe került a tervezett bevételekkel szemben, aminek az elsődleges oka az, hogy a Diósgyőr ezerrel menekülne a veszélyes zónából, a kieső helyek környékéről. Onnan, ahol a Békéscsaba nem környékinek számít, hanem tartós bérlőnek, az utolsó helyen. Az is biztos volt már a mérkőzés előtt, hogy a lelátón a vendégek lesznek erősebbek, nem a sűrűségük miatt, hiszen a kb. 100 fős táborral szemben, létszámban tízszeres volt a túl­erő, hanem hangban. Ugyanis az ellenfél ultrái nem jöttek el a párbajra, mert a békéscsabai fanatikusok azon utolsó szurkolói közösségek egyike, akik a meccsektől való távolmaradásukkal tiltakoznak a törvényileg előírt kötelező regisztráció ellen.

Mindkét oldalon

A DVTK összeállítását illetően az okozott némi meglepetést, hogy kik kezdtek a védelem két szélén, a jobb oldalin Eperjesi Okukát, a balon Németh M. Nemest győzte le a csapatba kerülésért vívott harcban. Valószínűleg azzal, hogy amit pénteken is gyakorolt a csapat és amivel eredményt akart elérni, a szélső védők felfutásában, illetve beadásában jobbak voltak az utolsó edzéseken. Viszont a bajnoki elején nem nagyon volt lehetőség ennek a gyakorlására, a Békéscsaba magára húzta a Diósgyőrt, úgy tűnt, tudatosan, és nem szégyellt hazai pályán már az elejétől kontrára játszani. Ez a húzás be is jött, a gól volt erre az igazolás, és maga az akció, mert volt területük, levegőjük a játékhoz, az építkezéshez. A meccs viszont a gól előtt és után is változatos, érdekes volt, mindkét együttes nagy lendülettel játszott, voltak helyzetecskék, helyzetek és nagy gólszerzési lehetőségek is. Mindkét oldalon akadt dolguk a kapusoknak, és volt, amikor csak a szerencse segített rajtuk. Labdabirtoklásban ugyan a Diósgyőr járt előrébb, és az összjátéka is gördülékenyebb volt ezúttal a piros-fehér gárdának, mint az elmúlt hetekben, de az volt az a félidő, amelyben már látható volt, hogy mit akar a DVTK.

Meccsben tartotta

Persze erre lehet legyinteni, és mondani, hogy az utolsó helyezett ellen volt a legkönnyebb dolguk, de azért arról nem szabad megfeledkezni, hogy a Békéscsaba most először játszott a tuti felállásában. Az első játékrész alapján a másodiktól azt lehetett várni, hogy a Csaba visszaáll, és kontrákra játszik majd, de ez nem így történt. Olyannyira nem, hogy pár perc alatt összehoztak egy 11-est. Amit a jó formában lévő Rados kapus kivédett, és ezzel tulajdonképpen – további remek védéseivel egyetemben – meccsben tartotta a vendégeket. Egy órája folyt a játék, amikor kívülről egy kicsit furcsának látszó csere történt, középpályás helyett védőt küldött be Bekő edző, Okuka személyében, akinek nem hátul, hanem a középpályán adott feladatot. A meccs változatlanul fordulatos, érdekes volt, mindkét oldalon, mindkét gárda játékában benne volt a gól. Helyzetek itt is, ott is, ha minden magyar bajnokin ennyi izgalom lenne, akkor nem lennének ilyen foghíjasak a lelátók, mint az volt a Viharsarokban is. A hajrában – ahogy a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen – ismét egy pontrúgás után szerzett egyenlítő gólt a Diósgyőr, a csereember Okuka révén. És ahogy azt az előző körben a fővárosi lila-fehérek ellen tette, az ugyanolyan színű békés­csabaiak ellen is hasonló forgatókönyvet írhatott volna a DVTK, ám a hosszabbítás utolsó percében Bognár lövését megfogta Ilizi kapus. Az összecsapás döntetlennel zárult, a Diósgyőr elsősorban akarat­erejének, küz­­­dőszellemének, és nem utol­sósorban Rados kapusnak köszönhetően szerzett újabb pontot.



Békéscsaba vs. DVTK - Percek, események

18. perc: A jobb oldalról Spitzmüller ívelte a kapu előterébe a labdát, ahová Bir­­talan érkezett üresen, a hazaiak csatára 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 1-0.


51. perc: Egy baloldali hazai akció során jött be középre a labda a 16-os környékére, ahol több diósgyőri között Spitzmüllernek nem sok esélye volt megszerezni, kapura lőni a labdát, amelyet Egerszegi akart ellőni már a büntetőterületen belül, ám a békéscsabai játékos átesett a lábán, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Birtalan végezte el, akinek a jobb alsó sarokra tartó lövését Rados kapus remek vetődő mozdulattal elcsípte úgy, hogy a labda „beleragadt” a kezébe.


87. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr az ellenfél térfelének bal oldalán. A pontrúgást Bognár végezte el, akinek kapu elé küldött labdájába a ketrectől 7 méterre Okuka fejelt bele, a játékszer pedig a bal felső sarokba pattant, 1-1.


A mérkőzés után: Amikor véget ért a találkozó és a csapatok még a pályán voltak, Bacsa újabb megjegyzést tett, így a kiállítás sorsára jutott.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 8. forduló

Békéscsaba 1912 Előre vs. Diósgyőri VTK

1 - 1   (1 - 0)

Békéscsaba, 1261 néző. V.: Erdős (Ring, Becséri).


Békéscsaba 1912 Előre: Lubos – Bényei, Fehér, Vaskó, Fabio – Calvente, Spitzmüller, Borbély, Laczkó – Viczián, Birtalan. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. - Egerszegi – Bacsa, Grumic, Bognár, Barczi – Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.


Gólszerző: Birtalan (1-0) a 18., Okuka (1-1) a 88. percben.

Sárga lap: Lipták a 2., Egerszegi a 42., Birtalan a 43., Vaskó a 47., Borbély a 87., Okuka a 88., Grumic a 89., Bacsa a 90+2. percben.

Kiállítás: Bacsa a 90+4. percben.

Csere: Novothny helyett Takács a 46., Barczi helyett Okuka a 60., Laczkó helyett Szilágyi a 70., Egerszegi helyett James a 76., Viczián helyett Szalai a 82. percben.


[poll id="963"]


Miskolc - Több mint száz diósgyőri fanatikus látta a helyszínen, hogy a Diósgyőri VTK elsősorban akaraterejének, küzdőszellemének és nem utolsósorban Rados kapusnak köszönhetően szerzett újabb pontot a Békéscsaba vendégeként. Nézze meg Ön is a Békéscsaba vs. DVTK mérkőzés felvételeit! tovább »

Miskolc - A pályán villant Bacsának a piros lap a meccs után, de az az elektronikus jegyzőkönyvben nem szerepel. tovább »

Miskolc – A Diósgyőri VTK gárdája ismét hősiesen küzdött: a sereghajtó Békéscsaba otthonában a 88. percben szerezte a döntetlent érő találatot Bekő Balázs együttese. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja? tovább »

"Úgy néz ki, hogy ha hibázunk, akkor rögtön büntetnek, mi pedig sok lehetőségből sem tudunk, vagy csak nagyon nehezen sikerül eredményt elérni" - nyilatkozta Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Békéscsaba elleni, idegenbeli 1-1-es döntetlen után. tovább »

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként lépett pályára szombaton 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!