Sport

2015.08.11. 12:33

Sohasem bántanák meg az ultrák Veréb Gyuri bácsit

Miskolc - Mi történt szombaton este a vendégszektorban és hazafelé az autópályán?

Miskolc - Mi történt szombaton este a vendégszektorban és hazafelé az autópályán?A szombati, Illovszky stadionban megrendezett MTK Budapest – Diósgyőri VTK (5-0) meccs közben, a második félidőben történt némi affér a vendégszurkolók között. Az esetről megkérdeztük a diósgyőri ultrákat, akiknek a képviselője az alábbiakat mondta lapunknak:

– A mérkőzés első félidejében páran be-beszólogattak az ultráknak a szurkolók közül, megjegyzést tettek a buzdítás formájára, tartalmára és az előénekesre – fogalmazott a drukker, aki neve elhallgatását kérte. – Mindezt tették olyan emberek is, akik az internetes fórumokon régóta próbálnak éket verni diósgyőri és diósgyőri közé… A második félidő elején olyan hangnemben és stílusban tették mindezt, hogy az előénekes és néhány társa számon kérte ezt azokon, akik folyamatosan beszólogattak. Miután egyikük sörrel szándékosan leöntötte az előénekest, aki személyében a tábort képviseli, lökdösődés alakult ki, és elcsattant pár pofon a szektorban. A kötekedőket a biztonságiak kivezették, egyikük ellen a főrendező feljelentést kívánt tenni, ezen szándékáról azonban a vezérszurkoló lebeszélte, majd a másik illető elismerte, hogy miatta alakult ki ez a szituáció.

Nem keresik őket

Információink szerint a szurkolóbuszon lévők és az ultrák Budapestet elhagyva, az autópálya első pihenőjénél összetalálkoztak, és ez a „randevú” sem volt barátságos. Hogy ott mi történt, történhetett, azt is megkérdeztük.

– Fiataljaink hevesen – ketten a busz oldalára csapva – és nem éppen irodalmi stílusban kérték az érintetteket, hogy szálljanak le a buszról – árulta el az ultrák képviselője. – Nem támadtuk meg a buszt és a rajta utazó családokat, nőket, illetve gyerekeket. Az előénekesünk megpróbált beszélni a buszos utazás szervezőjével, valamint a sofőrrel a zárt ajtón keresztül, jelezve, hogy ő egyedül menne fel a buszra, de eközben a buszon ülők hívták a rendőrséget, a sofőr pedig jelezte, hogy ők akkor továbbindulnak. Sajnáljuk, hogy olyanok is belekeveredtek a dologba, akiknek semmi közük nem volt hozzá, de az érintettek a véleményükkel és észrevételeikkel soha nem keresnek meg bennünket személyesen, csupán az interneten vagy tömegben adnak hangot álláspontjuknak. Mi nyitottak vagyunk valamennyi szurkoló felé, a megfelelő helyen bárki megtalál bennünket, a szemtől szembeni kommunikációval elejét vehetjük annak, hogy a jövőben hasonló incidens megtörténjen.

Találkozó a benzinkútnál

Olyan hírek is eljutottak lapunkhoz, hogy az ultracsoport később a játékosokat szállító járművel is összefutott az egyik benzinkútnál, és ott atrocitás érte Veréb Györgyöt, a klub kapusedzőjét.

Jól elbeszélgettek

– Az igaz, hogy találkoztunk a játékosokkal, s megkérdeztük őket, hogy van-e valamilyen anyagi, vagy mentális probléma, ami miatt ilyen gödörben vannak. Azt mondták, nincs, és hogy ők is keresik a megoldást. Arról is érdeklődtünk, hogy mi mivel, miben tudunk segíteni, erre az volt a válasz, hogy a legnagyobb támogatás az, ha mellettük maradunk és szurkolunk nekik a továbbiakban is. A Veréb Gyuri bácsival kapcsolatos felvetésre annyit: senki sem emelt rá kezet, jól elbeszélgettünk egymással. Gyuri bácsi egy legenda, akit sohasem bántanánk, sem szóban, sem tettleg. Akinek efelől kétségei vannak, az nyugodtan kérdezze meg Gyuri bácsit…


Erőszak nélkül is...

Az Észak-Magyarországnak sikerült találnia egy olyan semleges szimpatizánst, aki közelről volt szemtanúja az eseményeknek, és aki a szóban forgó szurkolóbuszon utazott:

„Azt nem tudom pontosan, hogy maga a balhé miért robbant ki a szektorban, mert éppen az elejét nem láttam, az elképzelhető, hogy az egyik ultrára sör ömlött, de az biztos, hogy csak véletlen lehetett, nem hiszem, hogy szándékosan locsolták rá abban a tikkasztó melegben. Aztán láttam, hogy az egyik ott lévő srácot kivitték a rendezők, elég durván szorították. Lehet, ha ott vannak a mi biztonsági embereink, akkor mindez nem esik meg... Később a parkolóban az ultrák elkezdték ütni a busz oldalát, s mivel voltak rajta nők és gyerekek is, a sofőr nem nyitotta ki az ajtót. Erre az ultrák visszaültek a kocsiba, és elhajtottak. Szerintünk ez az egész szégyen... Nem elég, hogy a csapatunk is olyan most, amilyen, a szurkolók is egymást találják meg. Nem a szurkolók tehetnek az eredménytelenségről, a problémákat meg lehet beszélni, mindenfajta erőszak nélkül”.


Miskolc - Az MTK Budapest - DVTK bajnoki második félidejében, 4-0 után a csalódottság miatt felhangzott a vendégszektorban a „Diósgyőr mezt nem érdemlitek” strófa, de ez nem tartott ki a meccs végéig, mert egyéb események elterelték erről a figyelmet. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!