Sport

2015.08.20. 21:35

Repülőrajtot vett a Dédestapocsány

Dédestapolcsány - Tíz gól esett a megyei II. osztály Északi csoportjának egyik találkozóján.

Dédestapolcsány - Tíz gól esett a megyei II. osztály Északi csoportjának egyik találkozóján.

Dédestapolcsányban kilencet a hazaiak szereztek, a vendég Gömöri SE Dubicsány játékosai egyet hoztak össze.

Kijött a lépés

– A 9-1-es siker szép eredmény – kezdte Galuska József, az 1560 lelkes község sportegyesületének elnöke. – Így alakult, nekünk kijött a lépés, ellenfelünknek pedig semmi nem sikerült, ez „lefordítva” ennyit tesz: mi nem vagyunk ilyen jók, ők meg nem ilyen rosszak. A fociban azonban, mint tudjuk, bármi előfordulhat, a Bilbao is szépen hazavágta a Barcelonát…

A klubvezető ezután arról beszélt, hogy a dubicsányiak öt alapemberüket nélkülözték, helyükre ifjúságiakat állítottak, már csak ezért sem vonnak le hosszú távú következtetéseket a múlt heti mérkőzésükből. A dédesiek egyébként tartottak alapozást, a fiúk többsége részt vett az edzéseken, a meccseken mégsem számíthatnak mindenkire.

– Falun nem könnyű sportot csinálni – folytatta az elnök. – Tagjaink közül hatan dolgoznak, a többiek iskolások, ráadásul csapatunkból négyen külföldre mentek dolgozni, s bár egy-két havonta hazajönnek, ilyenkor beállhatnának, de azért nem ilyen egyszerű. Az is nehezíti helyzetünket, hogy csak öt falubeli labdarúgónk van, a többiek a környékről járnak és olykor az ígéretük ellenére sem jelennek meg a meccseken. Kiállási gondjaink persze nincsenek, és ifistánk is van elég. Igazolni a mi környékünkön nehéz művelet, elvégre Mályinkán, Nagybarcán és Bánhorvátiban is működtetnek csapatot. Mi nem tudunk fizetni, csupán utazási költséget térítünk, 1 millió 300 forintos költségvetésünkből többre nem futja.

Az első nyolc közé

A Dédestapolcsány KSE sajátja a jó kezdés, a gárda tavaly is remekül nyitott, akkor Bereten nyert 4-0-ra és rögtön az élre állt – akárcsak most.

– A jó folytatásban és csapatunk összeérésében bízunk – közölte Galuska József. – Optimizmusunkat arra alapozzuk, hogy zsinórban háromszor játszunk hazai környezetben. A Dubicsányt már kipipáltuk, most jön a Sajósenye, majd az Aszaló, olyan szép lenne, ha ezt követően 9 pont állna a nevünk mellett. Állományunk jó, ezért az első nyolc közé kerülést tűztük ki, mellesleg eddig sem adtuk lejjebb. Főtámogatónk, a polgármesteri hivatal biztosítja az anyagiakat és a feltételeket, ezt köszönjük Lukács László polgármesternek, aki szereti a focit és mindig állta a szavát, ha rólunk volt szó. Szóval nálunk minden adott a zavartalan munkavégzéshez.

ÉM-KT


Ősszel befejeznék

A dédesiek 5 és fél millió forintot nyertek pályájuk felújítására, csinosítására a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-pályázatán. A pénzből labdafogóhálót építenek, ajtó-ablakcserét hajtanak végre, kicserélik a kispadokat, előtetőket emelnek, sőt öntözőberendezést is „beszerelnek”. A kivitelezéssel hivatalosan jövő májusra kell végezniük, de azt szeretnék, ha még az ősszel jelenthetnék, hogy készen vannak, jöhet az átadás-átvétel és az elszámolás.


A labdarúgó megyei II. Északi csoportjának 1. fordulójában öt mérkőzést játszottak vasárnap. tovább »

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 1. fordulójában három mérkőzést játszottak szombaton. tovább »

A 2015/2016-os B.-A.-Z. megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának őszi órarendje. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!