Sport

2015.07.21. 10:03

Miskolci Jegesmedvék: Másodszor intett búcsút Láda Péter, most viszont véglegesen

Miskolc - Láda Péter befejezte aktív pályafutását, több meccsen már nem fut ki a jégre.

Miskolc - Láda Péter befejezte aktív pályafutását, több meccsen már nem fut ki a jégre.A Miskolci Jegesmedvék Mol ligás hokicsapatának védője produkált egy-két különlegességet: volt úgy, hogy csak sportolt, de olyan is, hogy a játék mellett dolgozott, sőt két évig kizárólag a civil életben kereste boldogulását. Ezt is, azt is tehette: huszonkét esztendőt húzott le korcsolyával a lábán, közben bánya- és geotechnikai mérnökként a Miskolci Bányakapitányságon helyezkedett el.

Eljött az ideje

– Egyszer már visszavonultam, majd újrakezdtem, a mostani elhatározásom viszont végleges – kezdte Láda Péter. – Harminckét évesen éreztem meg, hogy eljött a búcsú ideje. Több száz élvonalbeli és Mol Liga-találkozón szerepeltem, az utolsó szezonom pedig felejthetetlenre sikeredett. Három aranyérem, kell ettől több? Persze Majoross Gergely vezetőedzőnél kevesebbet játszottam, mint reméltem, ez is befolyásolta döntésemet, meg a régi mondás szerint a csúcson kell lelépni a színről. Magam határoztam, mások nem befolyásoltak, és nem akart rábeszélni a folytatásra senki. A hokit összeegyeztethetetlennek tartottam a közszférával, ahová nem vágytam újra, és azt sem tudtam elképzelni, hogy egyszerre játékosként, továbbá edzőként szolgáljak. Így kizárólag az utóbbi maradt…

Az obsitos korongos útkeresésének részleteit is elárulta. A gyerekek oktatásától többre vágyott, ezért „kihúzta” a füzetéből a nyolc-tíz éveseket, és úgy volt, hogy Mayer Péter mellett a Macik tizen­nyolc éveseivel foglalkozik majd. Aztán előbbi lett Majoross örököse, ezért Láda Péter végül a sárga-feketék U20-as alakulatának másodedzője lesz.

– Ki akarom magam próbálni, hogy mire leszek képes a felnőttek előszobájában – folytatta az utánpótlásgárdához szegődött „jegesmedve”. – Az első évem biztosan egyfajta tanuló időszak lesz: izgalmasnak tűnik, hogy olyan sportolókkal is dolgozhatok, mint például Godó Dániel és Üveges Gábor, akikkel aktív időmben együtt tréningeztem. Félelem természetesen nincs bennem, miért lenne, egyébként mindenkitől elfogadok segítséget, elvégre a világ legjobb edzői is voltak kezdők.

Ha ráér, ott lesz

Arra a kérdésre, hogy miként gondolja a levezetést, így felelt:

– Lejárok majd mozogni, hetente párszor beállok „valahová”. Ennek szükségét érzem, az intenzitást azonban folyamatosan csökkenteni fogom. Ha időm és lehetőségem engedi, magától értetődően, felülök a lelátóra, és úgy, mint amikor „szabadnapos” voltam, Urbán Péterrel szorítok majd a nagyoknak. Mellesleg már többen is tudakolták tőlem, hogy nem akarok-e a felnőttekkel dolgozni. Nos nem tudom, hogy mit hoz a jövő, ilyen szándékom viszont egyelőre nincs.


Nem szokás

A labdarúgásban bevett gyakorlat, hogy azoknak a neves játékosoknak, akik szögre akasztják cipőiket, klubjaiktól búcsúmérkőzéseket kapnak, ajándékokkal halmozzák el őket, sőt a bevételt is megkapják. Láda Péter azt mondta, hogy ezekben biztosan nem lesz része, a jégkorongban ugyanis nem szokás az, ami a futballban már polgárjogot nyert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!