Sport

2015.07.24. 19:10

FTC vs. DVTK - A diósgyőri ultrák egyelőre nem térnek vissza

Miskolc - A Békéscsaba és a Diósgyőr ,,szervezett szurkolói” még kitartanak, távolmaradásukkal tiltakoznak.

Miskolc - A Békéscsaba és a Diósgyőr ,,szervezett szurkolói” még kitartanak, távolmaradásukkal tiltakoznak.A hazai ultrák közül a diósgyőriek az egyik legelszántabbak, ugyanis az élvonalbeli csapatok táborai közül ők tartottak, tartanak ki a legtovább abban – a békéscsabaiak mellett –, hogy a szurkolói kártya és a kötelezően elírt regisztráció bevezetése óta nem látogatják, nem szurkolnak a lelátón kedvenc csapatuknak. A szurkolói kártya kötelező használatát ugyan néhány hete eltörölte a Magyar Labdarúgó Szövetség azzal, hogy klubokra bízta annak eldöntését, hogy kérik-e ezt a jegyvásárláskor, és bár a diósgyőri klub úgy határozott, hogy nem teszi ezt kötelezővé, ezzel még nem oldódott meg minden, hiszen a szervezett szurkolói csoportok elsősorban a kötelező regisztráció ellen tiltakoztak távolmaradásukkal.

Ezzel összefüggésben a DVTK ultrák nem tértek vissza a lelátóra, a múlt heti, Vasas elleni bajnoki nyitányon. Viszont az élvonalbeli csapatok szervezett szurkolói csoportjai közül nem mindenki döntött így, a Budapest Honvéd és az Újpest FC eddig távol maradó drukkerei ott voltak a lelátókon már a múlt héten, és csütörtökön este a Debreceni VSC ultrái is kimentek csapatuk soros tétmeccsére, az Európa Liga selejtező 2. fordulójának visszavágójára, így tulajdonképpen csak a Diósgyőr és a Békéscsaba nem ,,tört meg”.

Kitartanak

A múlt hét közepén a Bajtársak, a Barcikai Brigád, a Sturm und Drang, a Commandos Diósgyőr, az Egység, a Red Company és a Trógerek Diósgyőr szurkolói csoportok közleményt fogalmaztak meg, amelyben annak adtak hangot, hogy az első két fordulóban biztosan nem térnek vissza, akkor is csak azután, ha az e hét szerdára tervezett újabb egyeztetésen garanciát kapnak arra, hogy a Parlament őszi ülésszakán a képviselők elé kerül a sporttörvény módosítása, és ennek során foglalkoznak a regisztráció eltörlésével. Az egyeztetéseken a diósgyőri szurkolókat képviselő, neve megjelentésének mellőzését kérő drukker érdeklődésünkre arról tájékoztatta lapunkat, hogy az erre a hétre tervezett összejövetel elmaradt, és ennek új időpontjáról nincs tudomásuk, így, ahogy korábban is jelezték, nem lesznek jelen a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki vendégszektorában.​

ÉM


Budapest, Miskolc - A vasárnap 18 órakor a népligeti stadionban megrendezendő FTC – DVTK NB I-es bajnokira 1200 vendégbelépőt adtak ki, ezek egységesen 2300 forintba kerülnek. tovább »

Budapest, Miskolc - Vasárnap 18 órás kezdéssel rendezik az OTP Bank Liga 2. fordulójának leginkább várt találkozóját az FTC-DVTK rangadót. A tavalyi évhez képest a legnagyobb változás, hogy ezúttal nem kötelező a gyülekezési pontokon megjelennie a diósgyőri szurkolóknak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!