Sport

2015.06.09. 18:36

A legfiatalabbaknál is bajnokot avattak

Miskolc - A miskolci U11-es leány kosárlabda dzsemborin két megyebeli csapat is részt vett.

Miskolc - A miskolci U11-es leány kosárlabda dzsemborin két megyebeli csapat is részt vett.

A múlt hét végén rendezték meg a leány kosárlabda kenguru, U11-es korosztály számára az országos döntőt, amelynek Miskolc adott otthont. Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén először rendeztek ezen korosztály számára finálét, ugyanis az U12 és U11-es országos dzsemborikat az elmúlt években mindig az országos szövetség utánpótlás-bázisain bonyolították le (Sopronban, Pécsett, Szolnokon, Budapesten).

Négy csoportban

Miskolcon tizenhat csapat, négy csoportban, két helyszínen pénteken kezdte meg a csatározásokat, és a vasárnap délutáni a záró meccsig minden együttes 4-4 meccset játszott. A két helyszín közül az Egyetemi Körcsarnokban az a nyolc gárda küzdött az A és a B-csoportokban, akik a 2014/15-ös alapszakaszbeli eredményeik alapján a legjobb eredményeket érték el a fővárosi csatározásokban, illetve a területi régiókban – köztük az ÉLKSK-Miskolc gárdája –, míg a Fráter György Gimnázium tornacsarnokában azok meccseltek, akik ezt megelőzően az összevont területi selejtezőkön sikerrel vették az akadályokat, mint például a Felsőzsolcai VSC Vadmacskák együttese.

A három napon a két helyszínen összesen 32 meccset rendeztek meg, és megyebeli csapatok közül a miskolciak egyszer érezhették a győzelem ízét, a zsolcaiak pedig kétszer.

A Tursics-család

A két legjobb csapat összecsapásán, az Egyetemi Körcsarnokban megrendezett zárótalálkozón a Tursics család nevével fémjelzett Csata Garfield együttese – ahol Turisics Sándor és felesége, Tursicsné Iván Krisztina irányítja a szakmai munkát, és fiuk, Turics Krisztián edzői karrierjének első döntőjét játszotta – a soproni Csípős Darazsakkal csapott össze, és a nagy küzdelemben a fővárosiak nyertek, 36-32-re.

Ezzel a döntővel befejeződött a 2014/15-ös idény az utánpótlás-csapatok számára, ugyanis hagyományosan az U11-es korosztály küzdelmeinek döntőjét rendezték meg az évad utolsó felvonásaként.

ÉM-BCS

I-es terem (Egyetemi Körcsarnok)

Csoportmérkőzések, B-csoport: ÉLKSK-Miskolc – Török Sasok 55-58, ÉLKSK-Miskolc – Darazsak (Sopron) 39-53, Bajai NKK – ÉLKSK-Miskolc 50-55.Helyosztó, az 5. helyért: Vasas Amazonok (Budapest) – ÉLKSK-Miskolc 60-46.ÉLKSK-Miskolc csapattagok: Béres Maja, Bilkay Hanna, Csoma Petra, Hegedűs Kata, Kárpáti Réka, Kovács Daniella, Lazányi Zsófia, Márkusz Lilla, Mészáros Kinga, Molitorisz Anna, Papp Réka, Sári Kendra, Scholder Lea, Tőrös Nikolett, edző: Vaszi Ádám.


II-es terem (Fráter György Gimnázium)

Csoportmérkőzések, C-csoport: Felsőzsolcai VSC Vadmacskák – DKKA Tigrisek (Székesfehérvár) 54-50, Felsőzsolcai VSC Vadmacskák – KA Pécs Leopárdok 60-83, Nádor Tigrisek (Győr) – Felsőzsolcai VSC Vadmacskák 65-61.Helyosztó, a 13. helyért: Felsőzsolca VSC Vadmacskák – Szecska Szöcskék (Szolnok) 72-41.Felsőzsolca VSC Vadmacskák csapattagok: Arad Eszter, Balla Ágnes, Balla Emese, Bába Kíra, Földi Boglárka, Gombó Mirtill Hermina, Kisari Panna, Nagy Fruzsina, Nagy Zsófia, Olejnyik Virág, Prókai Adél, Saláta Zsófia, Szabó Dorina, Vukicevic Mila, edző: Vukicevic Milen.


Az országos bajnokság végeredménye:

1. Csata Garfield (Budapest),

2. Csípős Darazsak (Sopron),

3. Pécsi VSK Kisgőzösök,

4. Török Sasfiókák,

5. Vasas Amazonok (Budapest),

6. ÉLKSK-Miskolc,

7. Ziccer Fehértigrisek (Debrecen),

8. Baja NKK,

9. KA Pécs Leopárdok,

10. Kaszások Girls (Budapest),

11. Nádor Tigrisek (Győr),

12. Kanizsai Mókusok,

13. Felsőzsolcai VSC Vadmacskák,

14. Szecska Szöcskék (Szolnok),

15. DKKA Tigrisek (Székesfehérvár),

16. Kecskeméti KA Amazonok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!