Sport

2015.05.01. 22:34

DVTK vs. Pápa - Vitelki tréningruhában mutatkozik be

Miskolc - A labdarúgó NB I 26. fordulójában szombaton 18.30-tól a pápaiak ellen vonulnak gyepre a piros-fehérek, amelynél a megbízott edző, Vitelki Zoltán számára ez lesz az első előadás. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - A labdarúgó NB I 26. fordulójában szombaton 18.30-tól a pápaiak ellen vonulnak gyepre a piros-fehérek, amelynél a megbízott edző, Vitelki Zoltán számára ez lesz az első előadás. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Kedden elköszönt Diósgyőrtől Sivic Tomislav addigi vezetőedző (illetve segítői, Vladimir Radenkovic és Srdjan Zirojevic), akinek a helyét Vitelki Zoltán foglalta el – edzői minőségben –, ideiglenesen. A DVTK korábbi középpályása szerda reggel, a bemutatkozó sajtótájékoztatón még elégedetten nyilatkozott a csapat hozzáállásáról, ám az aznapi, késő délutáni tréningen történt egy fegyelmi vétség, mégpedig a holland Julian Jenner részéről. A légiós ugyanis váratlanul félbehagyta az edzést, az öltözőbe ment, aminek az lett a következménye, hogy Jenner kikerült a keretből (információink szerint Husic „beállt” neki a foglalkozáson, ezt a volt ferencvárosi sérelmezte, aztán a klubházban nem a legmegfelelőbb stílusban beszélt a stáb új irányítójával). Az esettel kapcsolatban megkerestük Árki Gábor sportigazgatót, aki az ügyben nem kívánt részletekbe menni: „Azért nem, mert most az a legfontosabb, hogy Vitelki Zoltán és kollégái nyugodtan tudjanak dolgozni. Nagyon fontos mérkőzés számunkra a szombati, szeretnénk megnyerni, egy apró lépést megtenni felfelé a tabellán, és jelenleg mindenki erre koncentrál. Jennerrel a jövő héten fogok találkozni, addig kérem a szurkolók és a közvélemény türelmét” – hangoztak a sportigazgató szavai. A történtek függvényében aligha lenne meglepő, ha a 2014 októberében Miskolcra érkezett 31 esztendős futballista (aki hat DVTK-s összecsapásán összesen 165 percet játszott) búcsút intene az Andrássy útnak.

Tiszta tekintetek

Visszatérve az aktuális mérkőzéshez: az élvonal 26. fordulójában szombaton 18.30-tól a pápaiak ellen vonulnak gyepre a piros-fehérek, amelynél a megbízott edző, Vitelki Zoltán számára ez lesz az első előadás. Öltöny, vagy tréningruha? – céloztunk elöljáróban az öltözékre.

– A második. Egyelőre ez vált be. Aztán ha később esetleg újra bizalmat kapok, akkor talán változtatok, de most maradok a sportos változatnál, pillanatnyilag ez a megfelelő – felelte a felvetésre a Diósgyőr egykori labdarúgója, akit aztán arról kérdeztünk, hogy a váltás óta eltelt pár napban milyen munkát tudtak végezni. – A mi hozzáállásunk, a stáb hozzáállása kedd óta nem változott, és nem változott a játékosoké sem, akik nagyon pozitívan tették a dolgukat. Amióta együtt vagyunk, azt látom, látjuk, hogy tiszták a tekintetek, mindenki maximális odafigyeléssel teszi, tette azt, amit kértünk.

Hogyan lehet ilyen hamar átállítani a csapatot arra, hogy teljesen friss legyen a társaság, és annak ellenére, hogy még nem nyert az együttes tavasszal, csakis a sikerre tudjon mindenki összpontosítani? – érdeklődtünk erről is Vitelki Zoltánnál.

– Ehhez nemcsak mi kellünk, hanem a játékosok együtt, illetve egyénileg is – felelte a 44 esztendős szakember. – El kell velük hitetni, hogy igenis tudnak futballozni, amelyre bizonyíték a korábbi eredménysor, mert jórészt ez a keret érte el az eddigi sikereket is. Őszintén remélem, hogy sok szurkoló fog kijönni a stadionba, mert szükség van a segítségükre.


[poll id="917"]


Nagy intenzitással kezdenek

Tudják-e a labdarúgók, hogy ki az edzőjük, ki az a Vitelki Zoltán? – tettük fel ezt is kérdésként a megbízott trénernek.

– Szerintem tudják, de ez most egyáltalán nem lényeges. Én azt szeretném, ha nem rólam szólna a még hátralévő öt mérkőzés, hanem a játékosokról, hogy róluk beszéljenek az emberek, róluk szóljanak a hírek, már rögtön vasárnap, amiatt, mert legyőzték a Pápát. Bízom benne, hogy olyan intenzitással kezdünk, amilyennel szeretném, és akkor nem lesz semmi probléma.

Az első, bemutatkozó tájékoztatón Vitelki Zoltán beszélt arról, hogy a támadófutball híve, ezért rákérdeztünk, hogy ez mit jelenthet lefordítva, netán egy új 4-4-2-es felállást.

– Olyan játékosokat akarok pályára küldeni, akikben benne van az, hogy a kapu előtti szituációkat jól oldják meg, akikkel hatékonyabbak vagyunk előrefelé. Hogy ez azt jelenti-e, hogy némileg átalakul a középpálya, egyelőre maradjon titok, szombaton este mindenre fény derül. A védelmet tekintve az ismert problémák fennállnak, nagy variálási lehetőségem itt nincs, de a héten gyakoroltunk posztok szerint külön csoportban is, vagyis bárki, bárhol lehetőséget kap, tudni fogja, hogy mi a dolga.

Másabb ez a helyzet, mint amikor a Ligakupában megbízott vezetőedző volt? – vetettük fel mindezt.

– Természetesen más. Mind érzésben, mind érzelmekben, mind felelősségben. Ez így, bajnokin, teljesen élesben egy magasabb szint – válaszolta Vitelki Zoltán.


A kezdőről

Alves egész héten nem tudott edzeni sérülés miatt, Kovács G. a rehabilitációt csinálja, ami még húzódik egy darabig, illetve Komannak volt kisebb problémája, emiatt nem tudott teljes értékű munkát végezni. Eltiltottja a DVTK-nak nincs. A pénteki edzésen egy fiatal játékos, Nemes Milán is részt vett, hogy keretben is lesz-e, az a szombat „rejtélye”. Vitelki Zoltán kérdésünkre elmondta: fejében már megvan a kezdőcsapat, ám azt idő előtt nem szeretné kiadni.

A mi tippünk: Antal - Okuka, Szalai, Németh M., Husic - Gosztonyi, Egerszegi, Barczi, Bacsa - Takács T., Griffiths.


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Kikerült a DVTK első csapatának keretéből Julian Jenner, a Diósgyőr holland labdarúgója, miután fegyelmi vétséget követett el. A szombati Pápa elleni mérkőzésre a felkészülést nélküle folytatja a csapat. tovább »

Budapest, 2015. április 30., csütörtök (MTI) - A listavezető Videoton a címvédő Debrecenhez látogat a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 26. fordulójában, s akár ebben a körben bajnok lehet - igaz, ehhez arra is szüksége lesz, hogy a második Ferencváros pontot vagy pontokat veszítsen Pécsen. tovább »

Miskolc - Tizenöt pontot tervez Vitelki Zoltán a bajnokságból még hátralévő öt mérkőzésen. tovább »

Miskolc - Sivic Tomislav az elkövetkezendő húsz-huszonöt napot biztos, hogy futball nélkül tölti. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!